Prachtig weer lokt 430 kinderen naar Buitenspeeldag

HAMONT-ACHEL – Een stralende zon en het kwik dat rond de 25 graden hing: Moeder Natuur was Buitenspeeldag duidelijk goed gezind. Dat ook de inwoners van Hamont-Achel van het goede weer profiteerden, werd snel duidelijk aan de talrijke opkomst. Maar liefst 430 kinderen zakten samen met hun (groot)ouders op woensdag 18 april af naar Park Michielshof voor een namiddag vol plezier. Een groot deel kwam zelfs met de fiets en ontving een fluorescerende Goe Gespeeld!-slapwrap als beloning.

“Dit jaar organiseerden we al voor de vijfde keer Buitenspeeldag”, vertelt schepen van jeugd Ilse Jaspers. “Als Goe Gespeeld!-gemeente zetten we namelijk heel bewust in op het creëren van speelkansen voor onze jeugd. Buiten spelen stimuleert de fantasie en leert onze kinderen zaken die we hen binnenshuis niet kunnen bijbrengen. Uiteraard komen daar wel eens vuile kleren bij kijken, maar dat is geen drama. Integendeel zelfs, dergelijke zaken zijn onlosmakelijk verbonden met intens speelplezier.”

Tal van toffe activiteiten
Buitenspeeldag werd dit jaar afgetrapt met een picknickmoment waarbij er aan de lekkerbekken gratis fruit werd uitgedeeld. Vanaf 13.30 uur was het spelen geblazen. De kinderen konden kiezen uit een brede waaier aan activiteiten. Zo konden ze meedoen aan een fotozoektocht, tal van XL-spelen, een estafette, natuurmemory… Degenen die het graag rustiger aan deden konden onder een parasol naar spannende verhalen luisteren. De allerkleinsten leefden zich intussen uit in de zandbak.  Vooral de workshop streetdance was echter een schot in de roos en zorgde voor het nodige vertier. Gelukkig werd er ook aan de ouders gedacht en konden zij even op adem komen op het terras of op de picknickweide.

Een geslaagde editie dus, zo vindt ook schepen Ilse Jaspers. “Het was een waar plezier om te zien dat zoveel kinderen genoten van deze Buitenspeeldag”, klinkt het. “Al was dat natuurlijk niet mogelijk zonder de onvoorwaardelijke inzet van onze vele vrijwilligers. Zij verdienen een enorme pluim. Dankzij hen kon jong Hamont-Achel zich volledig laten gaan!”

Vorig artikel12e editie van MiniRok Festival: meest internationale line-up tot nog toe
Volgend artikelMeer asperges geoogst: grootste areaal asperges Peel en Maas en Leudal