Matineeconcert in Franciscus Huis: ‘Weert meets Thorn’

Harmonie St. Joseph 1880 heeft, in het kader van het Van Hornejaar, de bekende Nederlandse componist Rob Goorhuis de opdracht gegeven om de “Van Horne” te componeren als muzikaal eerbetoon aan Philips van Horne.

WEERT – Op zondag 29 april organiseert Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 een matineeconcert in het Fransiscushuis, op de Biest in Weert. De aanvangstijd is 12.00 uur. In ‘Weert meets Thorn’ ontmoeten harmonie St. Joseph 1880 en harmonie St. Michael uit Thorn elkaar in een concert dat voor de liefhebber van blaasmuziek een feest zal zijn.

Harmonie St. Michaël Thorn, onder leiding van dirigent Ivan Meylemans, zal de eerste muzikale klanken verzorgen. Deze Nederlandse topharmonie bereidt zich met dit concert voor op hun deelname aan het Europese Kampioenschap voor Blaasorkesten op 26 mei in Brussel. Zij vertegenwoordigen Nederland op het hoogste Europese niveau en willen uiteraard goed voor de dag komen. In dit concert laten zij u horen hoe mooi harmoniemuziek kan zijn.

Van Hornejaar
Na de pauze is het de beurt aan Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880. Dirigent Bart Deckers zal met het harmonieorkest de muzikale opmaat leveren voor het Van Hornejaar 2018. De muziekstukken die zij ten gehore zullen brengen staan geheel in dit teken staan en zijn een voorbode van de “Van Horne”.

Harmonie St. Joseph 1880 heeft, in het kader van het Van Hornejaar, de bekende Nederlandse componist Rob Goorhuis de opdracht gegeven om de “Van Horne” te componeren als muzikaal eerbetoon aan Philips van Horne. Zijn kompanen Willem van Oranje en Lamoraal van Egmont hebben al lang gelden zo’n muzikaal eerbetoon gekregen. Voor Willem van Oranje is ons volkslied, het Wilhelmus, het eerbetoon, en Lamoraal van Egmont heeft met Beethovens Egmontouverture ook een prachtig muziekstuk op zijn naam.  Tijdens dit matineeconcert zal Rob Goorhuis zijn compositie officieel overdragen aan de harmonie.

Op 18 november 2018 zal de première van de “Van Horne” plaatsvinden tijdens een concert in de Martinuskerk in Weert.

Kaarten à €7,50 voor dit matineeconcert kunt u reserveren via [email protected]

Vorig artikelOpen dag nieuwe Zorgkwekerij in Ospel
Volgend artikelRegio Weert scoort goed in terugdringen voortijdig schoolverlaten