Saneringskosten asbestdaken in Limburg vallen miljoenen euro’s hoger uit

LIMBURG – Het aantal stallen en schuren met een asbestdak blijkt hoger te liggen dan door de provincie Limburg vooraf was ingeschat. Het verplicht saneren van de asbestdaken wordt voor alle eigenaren samen miljoenen euro’s duurder dan gedacht.

Dat schrijft De Limburger vandaag. Gedeputeerde Daan Prevoo zegt tegenover de krant dat de provincie eerder inschatting had gemaakt van 12 miljoen vierkante meter, maar dat het in werkelijkheid tot wel 3 miljoen vierkante meter meer is.

De eerste schatting van het aantal vierkante meters asbestdak is gemaakt op basis van adresgegevens. Daarbij is geen rekening gehouden met bijvoorbeeld schuren en stallen in weilanden, zonder adres.

Kosten
De saneringskosten vallen daardoor miljoenen euro hoger uit. Een nauwkeurige schatting is onmogelijk, omdat de kosten van het ene dak duurder of goedkoper dan die van het andere.

De provincie verwacht voor de zomer een beeld te hebben van alle 33 Limburgse gemeenten. Ook als er meer gesaneerd moet worden, verwacht Prevoo dat het moet lukken om voor 1 januari 2024 alle asbestdaken in Limburg gesaneerd te krijgen. Voor die datum moet alle asbestdaken van woningen, schuren en stallen gesaneerd zijn.

Vorig artikelNedZink wil investeren in een ‘state-of-the-art’ energie-efficiënte productielocatie
Volgend artikelControle hondenbelasting van start in Leudal