NedZink wil investeren in een ‘state-of-the-art’ energie-efficiënte productielocatie

BUDEL-DORPLEIN – Het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck bezocht op 20 maart het in Budel-Dorplein gevestigde bedrijf NedZink. Ze maakten kennis met de nieuwe CEO Egbert Boerrigter en bespraken de plannen van NedZink om te investeren in een ‘state-of-the-art’ energie-efficiënte- en duurzame productielocatie.

NedZink is een bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring, dat in 1892 als Kempensche Zink Maatschappij werd opgericht door de Belgische familie Dor. De productie van gewalst titaanzink werd in 1995 verkocht aan de internationaal toonaangevende maatschappij ‘Koramic Investment Group’, waarna de naam van de fabriek werd veranderd in NedZink. Onlangs tekenden Koramic en ElvalHalcor een joint venture overeenkomst op basis van 50% / 50% zeggenschap, waarbij NedZink als volledig onafhankelijke onderneming zal blijven opereren onder leiding van Nederlands management. Nog steeds zijn het hoofdkantoor en de belangrijkste productiefaciliteiten gevestigd in Cranendonck. Met 150 medewerkers is NedZink door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde producenten wereldwijd voor gewalst titaanzink voor de bouwsector.

Investeren in de toekomst
NedZink houdt zich voortdurend bezig met de toekomst. Innovatie is het leidende motief. Zink als bouwmateriaal heeft een eeuwenlange traditie. Het draagt substantieel bij aan de verduurzaming van ons leefklimaat. Zink is voor 100% recyclebaar en kan daarmee keer op keer opnieuw worden toegepast. NedZink denkt en verandert mee met de bouwpraktijk en de voortdurende verduurzaming van deze sector. Met de op deze investeringen blijft zij voorop lopen in de markt. Met het investeringsprogramma wordt de fabriek in Budel-Dorplein getransformeerd naar een ‘state-of-the-art’, energie efficiënte- en duurzame productielocatie. Zo worden er nieuwe machines geïnstalleerd en worden er aanpassingen gedaan aan zowel de infrastructuur als ook de gebouwen. De investeringen zijn gestart in het eerste kwartaal van 2018 en worden afgerond eind 2019.

Leiderschapspositie
‘Met dit programma investeren wij in de toekomst van NedZink en consolideren wij onze leiderschapspositie in de markt voor gewalst titaanzink, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa en daarbuiten. Deze investering is belangrijk om onze klanten ook in de toekomst steeds beter van dienst te kunnen zijn,’ zegt Egbert Boerrigter, CEO van NedZink.