Feestelijke opening Peelboerderij

OSPEL/OSPELDIJK – Nadat de Peelboerderij in de Groote Peel (Buitencentrum De Pelen) grondig werd verbouwd en een glazen dak  kreeg, gaat culinair ondernemer Coen van der Zanden van restaurant de Dorpsherberg de catering voor zijn rekening nemen.

Officiële opening van de Peelboerderij van Buitencentrum De Pelen – De Groote Peel

Gedeputeerde Mackus was een van de genodigden die de aanwezigen toeprak . Met deze extra dependance is er bij Buitencentrum De Pelen een prachtige ruimte bijgekomen voor lezingen, trouwerijen of zelfs uitvaarten. Er kan verder vergaderd worden met duurzame en biologische streekgebonden producten die passen binnen het concept Buitengewoon Lekker van Staatsbosbeheer.

Midden in de natuur van Nationaal Park De Groote Peel ligt vergaderruimte de Peelboerderij, op loopafstand van Buitencentrum De Pelen. De unieke ligging maakt het een heerlijke plek om te vergaderen. Bijzonder is het glazen dak dat zowel overdag als ’s avonds een unieke sfeer creëert. De Peelboerderij is gedurende het hele jaar doordeweeks beschikbaar voor vergaderingen of bijeenkomsten en exclusief te huren, m.u.v. de schoolvakanties. Dan kun je er net als in het weekend terecht voor een hapje of drankje voor of na je wandeling.”

Het onderhoud van de huidige Peelboerderij kostte jaarlijks bijna 10.000 euro. Een flinke kostenpost voor het Buitencentrum, waar de boerderij onderdeel van is. De verbouwing werd mogelijk omdat er een subsidie beschikbaar is gesteld door de provincies Limburg en Brabant. Met een budget van 300.000 euro kon de Peelboerderij worden opgeknapt en is hiermee klaar voor de toekomst.

De vergaderruimte in het Buitencentrum is hiermee overbodig. Deze ruimte gaat ingericht worden als Peellab, een educatieve plek waar kinderen terecht kunnen om te leren over de natuur.

Vorig artikel100.000 euro voor onderhoudsbeurt Kinrooise gemeentewegen
Volgend artikelGetuige van aanranding gezocht