De asperge-bus rijdt weer door Kinrooi: van bedrijfsbezoek tot streekgastronomie

Foto's: www.toerismekinrooi.be

KINROOI – Het is weer de tijd van het witte goud. Dat betekent dat in Kinrooi de asperge-bus door de gemeente rijdt. Aspergeliefhebbers kunnen een culinair uitstapje maken en alles ontdekken over asperges, het mooie Maasland en de streekgastronomie.

Er wordt gestart vanuit een plaatselijke horecazaak. Daar wordt begonnen met een lichte lunch, bestaande uit aspergesoep met belegde broodjes. Vervolgens brengt de bus een bezoekje aan de aspergekamer waar men uitlegt krijgt over het Kinrooise Witte Goud.

Aspergebedrijf
Maar de smeuïge details krijgt men van de expert zelf tijdens het bezoek aan zijn aspergebedrijf waar de boerin de deelnemers ook trakteert op een hapje van eigen bodem. De Kinrooise schutterijen zijn sinds jaar en dag de beschermheren van de aspergevelden. Terwijl de ‘marketenster’ in de ‘sjöttekamer’ van Schutterij Sint-Martinus Kinrooi de deelnemers een lekkere aspergejenever aanbiedt, worden boeiende verhalen en tradities uitgelegd. Na de interessante uitleg mogen de deelnemers proberen om zelf de bölkes af te schieten.

Tenslotte brengt de bus iedereen terug naar de plaats waar het begon om te genieten van ‘Asperges op Kinrooise wijze’. Als kers op de taart hoort er ook nog een dessert bij om dit alles lekker af te sluiten. De aspergebus is kortom een uitstap om van te watertanden, letterlijk en figuurlijk.

Informatie
De kosten voor deelname bedragen 39 euro per persoon (exclusief drankjes). Reserveer tijdig een plaatsje in de asperge-bus via +32 (0)89 56 47 36 of [email protected].

Data en horecazaken:
27/04: De Spaenjerd
11/05: Bistro Chez Vie
25/05: ’t Stampertje
8/06: ’t Tegelhuuske