Voorjaar: maak door middel van een subsidieregeling je tuin waterklaar

WEERT – Het is weer lente. Tijd om lekker naar buiten te gaan. Voor veel mensen betekent dit aan de slag om de tuin op orde te maken. Maak de tuin zomerklaar én waterklaar. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Duurzaam waterbeheer is steeds belangrijker. De gemeente kan inwoners die daar een steentje aan willen bijdragen bij helpen. De subsidieregeling Waterklaar is een unieke stimulans, samen maken wij in Weert het verschil.”

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer. Langere perioden van droogte en hitte waardoor de grondwaterstand naar een minimum daalt. Maar ook flinke wateroverlast door extreme regenbuien. Gelukkig kunnen we met z’n allen iets doen aan de gevolgen van deze weersverandering.

Aanpassen
Met relatief eenvoudige middelen kunnen inwoners van Weert de waterhuishouding in hun tuin aanpassen. Met als doel: minder overlast bij extreme regenbuien omdat we het riool ontlasten én meer regenwater infiltreren in eigen tuin door het slim op te vangen en te hergebruiken. Je kunt dan denken aan het afkoppelen van de regenpijp van het riool. Er zijn verschillende manieren om het water op te vangen en terug te laten vloeien in de tuin. Een adviseur van de gemeente kan inwoners bezoekers om de huidige situatie te bekijken.

Subsidieregeling
Het Waterschap Limburg stelt samen met gemeente Weert subsidie beschikbaar voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoer binnen de bebouwde kom. Een unieke stimulans om nu af te koppelen en uw tuin waterklaar te maken.

Vorig artikelGilde Opleidingen en Het Kwadrant spreken nooit over ‘laagopgeleid’
Volgend artikelLimburgse politie heeft ‘extra aandacht’ voor snelheidsovertredingen