Meerderheid basisschoolleraren in Midden-Limburg legt werk neer

REGIO – Leraren van basisscholen in Limburg en Brabant neemt vrijdag deel aan stakingsacties. De inzet: salarisverhoging en het verlagen van werkdruk. Volgens de onderwijsbonden blijft het gros van de basisscholen in de regio dicht.

Er worden vandaag twee manifestaties gehouden. ’s Ochtends in Eindhoven en vanmiddag in Sittard. Die zijn georganiseerd door onderwijsorganisaties als de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, FNV Overheid, PO in Actie en de PO-Raad. Leren en schoolbestuurders gaan met elkaar in gesprek.

Stakingen
Leraren zijn al een jaar bezig hun eisen te realiseren. De regionale acties vandaag volgen na een landelijke staking die vorig jaar plaatsvond en plaatselijke stakingen eerder dit jaar in het noorden en midden van het land.

Vorig artikelKantoren Raphaëlpad broedplaats voor kunst en cultuur
Volgend artikelD’n Advekaot: van straalbedrijf naar natuurgebied, landhuis Beauchamps