Brazilië als inspiratie voor Mathilde Pil

TUNGELROY – Na vele reizen naar Recife, Sao Paulo en Rio de Janeiro is Brazilië de grootste bron van inspiratie voor Mathilde geworden. In haar atelier vlak aan zee in Recife heeft ze al enkele grote doeken geschilderd en heel veel schetsen gemaakt. Deze schetsen zijn weer uitgangspunt voor haar schilderijen.

Mathilde: ’Wat blijft boeien zijn de kracht van de natuur, de dynamiek van de rollende golven, de schakeringen van de kleuren in de zee, het wisselend licht op het strand, het ritme van de palmen, maar vooral ook de mensen. Ik geniet van de spelende kinderen op het strand, de jongens die capoeira dansen, de mooie ronde vormen van de vrouwen en de grote families die in het water verkoeling zoeken. Hun hoofden vormen ritmische zwarte vlekjes in de branding. De vissers staan ongemerkt model voor mij. Alhoewel het verschil tussen arm en rijk hier heel groot is, brengt het uitgestrekte strand voor iedereen geluk.”
Ze is trots dat haar werk in Brazilië wordt geëxposeerd, maar voor diegene die dat te ver vinden kunnen nog altijd een kijkje nemen in haar Atelier Galerie hier in Nederland.

Atelier Galerie geopend op afspraak
06-28408175 | 0495-562906
www.mathildepil.nl

Vorig artikelWeilanden kleuren oranje naast Nationaal Park De Groote Peel
Volgend artikelErfgoedtocht Grensgevallen: Groen, geschiedenis en glans van De Sjans en de Rojer Broeken