1ste exemplaar flyer Vrienden van Eynderhoof uitgereikt

NEDERWEERT-EIND – “Bent u al vriend van Eynderhoof ?” is de titel van een flyer van de Vrienden van Eynderhoof om nieuwe leden te werven. De nieuwe voorzitter van de Vrienden, Hans Houtman, reikte het eerste exemplaar uit aan vriendin mevr. Toos Moonen-van Deursen. Haar man Bèr Moonen overleed een jaar geleden. Als voorzitter pleitte Bèr al langer voor een wervingsfolder, maar maakt de uitgave ervan niet meer mee.

1e Exemplaar uitgereikt aan mevr. Toos Moonen-van Deursen

Om het ledental op peil te houden wil het bestuur met deze flyer actief blijven werven. Het
ontwerp is van Hans Heijnen uit Nederweert-Eind, als vrijwilliger actief bij “De Piependje Pörs” in Eynderhoof. Bij het 25-jarig bestaan vorig jaar werd een ledental van 350 bereikt, maar door het overlijden van enkele leden en enkele opzeggingen van het lidmaatschap liep dit terug naar momenteel 343.

De start van een nieuw museumseizoen is een goed moment om Vriend(in) van Eynderhoof te worden. Met een lidmaatschapskaart hebben twee personen het hele seizoen gratis toegang tot het museum en ook tot de jaarlijkse feestelijke Vriendendag, dit jaar op zaterdag 16 juni v.m.

Op het programma staan dan de algemene ledenvergadering, een inleiding en een authentieke boerenlunch. Voor het 350 e lid was vorig jaar een gratis lidmaatschap beschikbaar. Het werd Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy, maar hij liet zich inschrijven als een “bijzondere vriend” á € 125,- ! Voor de “nieuwe 350 e vriend(in)” ligt weer een gratis lidmaatschap gereed.

Aarzel dus niet met aanmelding ([email protected] – tel. 0495 – 631947).
In Eynderhoof zijn zo’n 370 vrijwilligers actief, die het cultureel erfgoed koesteren en voor het nageslacht behouden. De laatste jaren worden met succes ook educatieve programma’s en activiteiten ontwikkeld, die bij jong en oud in de smaak vallen. Het Limburgs Openlucht Museum verdient uw sympathie en steun. Voor de activiteiten agenda en informatie over Eynderhoof : www.eynderhoof.nl.

Word nu VRIEND(in) van EYNDERHOOF !

jg

Foto van Enny Bongers : Te midden van voorzitter Hans Houtman en ambtelijk secretaris Sjef Geuns ontvangt Toos het eerste exemplaar van de flyer. “Van boven” ziet Bèr dat het Toos goed
doet.

Vorig artikelKantoor VAO Weert officieel geopend
Volgend artikel1910, Kerktorenverplaatsing Bocholt