D66 Nederweert wil opheldering over fietsveiligheid op Ospelseweg

Foto: Kyll Bruinaers

NEDERWEERT – D66 is geschrokken van de berichtgeving van Veilig Verkeer Nederland (VVN) van afgelopen week over de fietsvaardigheid van de schoolgaande kinderen. Uit onderzoek van VVN blijkt dat veel ouders het onveilig vinden om hun kinderen met de fiets naar school te laten gaan.

In de verkiezingscampagne hebben we van verschillende kanten gehoord dat dit ook in Nederweert speelt. Als voorbeeld werd regelmatig de Ospelseweg aangehaald. Veel mensen vinden deze weg met de nieuwe inrichting onveiliger geworden voor fietsers.

Schriftelijke vragen
Daarom stellen de democraten een aantal schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. “We vragen hen om de onveilige plekken rondom basisscholen in kaart te brengen”, zegt fractievoorzitter Martin van Montfort. “We willen dat de gemeente nu al maatregelen neemt op de Ospelseweg. We krijgen veel signalen dat inwoners de Ospelseweg onveilig vinden. Het opnieuw aanbrengen van fietsstroken en een zebrapad kan de verkeersveiligheid vergroten. Wat ons betreft worden die zo snel mogelijk aangebracht op de weg.”

Vorig artikelBromfietser gewond in Meijel
Volgend artikelCDA Leudal ontevreden over vorming nieuwe coalitie