CDA Leudal ontevreden over vorming nieuwe coalitie

LEUDAL – De manier waarop de vorming van een nieuwe coalitie in Leudal verloopt, stuit op kritiek van het CDA. De christendemocraten willen graag deel uitmaken van de nieuwe coalitie. Maar dat lijkt echter niet te gaan gebeuren, zonder dat daar volgens het CDA een inhoudelijke reden voor is gegeven.

Die kritiek uit CDA-raadslid Peter van Melick in De Limburger. “Er is een verkennend gesprek geweest, waarna we als CDA een summiere e-mail hebben gekregen waarin werd gemeld dat Samen Verder verdere gesprekken gaat voeren met Ronduit Open en D66. Een inhoudelijke toelichting daarop hebben we nooit gehad”, zegt hij tegenover de krant.

Grootste partij
Michel Graef, fractievoorzitter van Samen Verder, begrijpt weinig van die kritiek. “We hebben met alle partijen gesprekken gevoerd en na afloop iedereen bericht over de uitkomst daarvan en welke optie we verder zouden gaan onderzoeken. Ik heb in de tussentijd niemand van het CDA aan de lijn gehad, dus ik kan de kritiek niet plaatsen, netjes gezegd.”

Samen Verder verloor twee zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar bleef met 7 raadszetels wel de grootste partij in Leudal. Ronduit Open verloor een zetel en kwam op 6. D66 wist een zetel te winnen en kwam op 3. CDA heeft 475 stemmen meer gekregen dan vier jaar geleden, maar blijft in zetelaantal op 5. De gemeenteraad van Leudal bestaat uit 25 zetels.

De gesprekken tussen Samen Verder, Ronduit Open en D66 voor het vormen van een nieuwe coalitie verlopen volgens Graef goed. “Ik ben dan ook voorzichtig positief over de coalitievorming.”

Vorig artikelD66 Nederweert wil opheldering over fietsveiligheid op Ospelseweg
Volgend artikelSnelheidscontrole op Kazernelaan in Weert