Streekderby Concordia – HV Weert eindigt in 3-2

ROERMOND | WEERT – De heren van hv weert speelden afgelopen zondag de belangrijke streekderby uit tegen Concordia uit Roermond. Van Concordia, dat tegen degradatie strijdt, zou gewonnen moeten worden om bovenin mee te blijven doen. Echter, deze burenruzie wordt nooit eenvoudig gewonnen.

Weert begon sterk, kreeg de eerste kansen, maar zag Concordia toch op voorsprong komen door de eerste kans voor de thuisploeg. Vijf minuten later stond het alweer 1-2 in het voordeel van Weert, na doelpunten van Phillip Jannes en Maarten van der Harst. Dit was ook de ruststand.

Na rust begon de Roermondse ploeg steeds fysieker te spelen, en de scheidsrechters lieten dit steeds meer toe. Toen Weert hierover klaagde bij de leiding kreeg het tot twee keer toe tijdstraffen. Hiervan profiteerde Concordia, zij maakten de 2-2. Twee minuten voor tijd kreeg Concordia nog twee dubieuze strafcorners, de laatste van deze trof doel. Eindstand 3-2. Weert staat op dit moment nog op de 4e positie die recht geeft op play-offs, de voorsprong is alleen geslonken ten opzichte van de concurrenten. Komende zondag komt directe concurrent HCAS uit Asten op bezoek.

Vorig artikelSuzanne Winters volgt Leon Kusters op als fractievoorzitter Weert Lokaal
Volgend artikelKVW Nederweert bestaat 50 jaar: gedragen door een grote groep betrokken vrijwilligers