Man (20) uit Beringe krijgt negen maanden cel voor ontucht met meisje (14)

LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

DEN BOSCH – Een twintigjarige man uit Beringe (gemeente Peel en Maas) moet negen maanden de cel in wegens ontucht met een 14-jarig meisje uit het Brabantse Beek en Donk. Het Openbaar Ministerie beschuldigde de Limburger eerder van verkrachting en had drie jaar cel geëist.

Daarvoor is echter te weinig bewijs volgens de rechter. De ouders van het slachtoffer zijn ondanks dat de straf lager uitvalt, opgelucht. Tegenover Omroep Brabant zeggen ze: “Het verhaal van mijn dochter wordt eindelijk geloofd.”

Gevangenisstraf
De moeder vervolgt: “Of hij nu drie jaar of drie maanden opgesloten wordt, hij maakt er toch niets mee goed. Maar ik ben heel blij dat het verhaal van dochter wordt geloofd. Dat is heel belangrijk voor haar.”

De advocaat van de veroordeelde Limburger is teleurgesteld. “Maar tegelijkertijd zijn we blij dat hij is vrijgesproken van verkrachting”, stelt de advocaat. “We gaan het vonnis bestuderen en beslissen daarna of we nog in hoger beroep gaan.”

Vorig artikelGrote opkomst informatieavond aanleg glasvezel
Volgend artikelBurgemeester Jos Heijmans is opa geworden