Inzamelingsactie voor hondenlosloopgebied De Hoort

BUDEL-DORPLEIN – De Hoort gaat binnenkort weer open. De zandafgraving werd afgelopen zomer gesloten nadat er een zwemmer verdronken was. Natuurmonumenten gaat het natuurgebied beheren en wil de hondeneigenaren tegemoet komen door een gebied van 6 hectare beschikbaar te stellen als hondenlosloopgebied in het bos inclusief een meertje.

Om dit te kunnen realiseren is er geld nodig. Daarom is een groep hondenbezitters een inzamelingsactie gestart. “Denk hierbij aan een geschikte omheining, zodat de honden ook echt veilig naar hartenlust kunnen ravotten en zwemmen en bijvoorbeeld het plaatsen van bankjes, vuilnisbakken en dergelijke”, zegt initiatiefnemer Anita Piek.

Inzamelingsactie
Voor de inrichting en omheining zijn zij op zoek naar donateurs en sponsoren die bereid zijn om hier een bijdrage aan te doen. “Tevens zijn wij op zoek naar mensen die bereid zijn om samen met ons te brainstormen over de inrichting van het gebied en het samen ‘beheren’ van dit losloopgebied zodat de hondeneigenaren hier zorgeloos hun hond naar hartelust kunnen laten rennen, ravotten en zwemmen. Help ons om dit unieke stuk natuur geschikt te maken als hondenlosloopgebied door een bedrag, iedere euro telt mee te doneren.”

Tot nu toe is er 1.225 euro opgehaald. Er is nog 575 euro nodig om de doelen daadwerkelijk te bereiken. De crowdfundingactie is te vinden via https://tinyurl.com/crowdfundingdehoort.

Vorig artikelMunttheater in problemen door lagere subsidie en hogere kosten
Volgend artikel5-delige documentaire over ‘Graaf van Horne – de Musical’