Gratis veldbloemzaad voor inwoners van Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Naar jaarlijkse gewoonte deelt de stad opnieuw veldbloemenzaad uit aan haar inwoners. Met het oog op het vergroten van de biodiversiteit in de Hamont-Achelse tuinen worden er zo’n 500 pakketjes van 100 gram voorzien. Op deze manier wil de stad het gebruik van pesticiden verminderen, maar worden ook bijen, vlinders en andere insecten geholpen bij hun zoektocht naar nectar en stuifmeel.

“Het zadenmengsel bestaat uit klaprozen en korenbloemen. Een mix die zorgt voor een prachtig bloemenbed,” vertelt schepen van milieu en duurzaamheid Guy Joosten. “Ze bloeien van mei tot september. Wie het mengsel nu inzaait, geniet de komende maanden dus van een schitterend kleurenpalet in eigen tuin.”

Afhalen
Er kan maximaal één pakketje veldbloemenzaad per adres afgehaald worden en dit zolang de voorraad strekt. Afhalen kan vanaf donderdag 12 april tijdens de openingsuren aan het onthaal van het stadhuis.

Vorig artikel† Overlijdensbericht Mia Pellemans-Zegveld
Volgend artikelMunttheater in problemen door lagere subsidie en hogere kosten