Eerste editie van Weert Totaal Festival (WTF) op Hemelvaartsdag 10 mei

Op Hemelvaartsdag 10 mei om 13.00 uur staat het St. Raphaëlpad, het Ursulinenhof en Theater de Huiskamer in het teken van een nieuwe evenement, het Weert Totaal Festival, afgekort: WTF.

WTF bestaat uit verschillende werelden: een speciaalbierenfestival met meer dan 50 speciaalbieren van 15 brouwerijen, een wijnproeverij verzorgd door wijnhuis Beaugrim, een groot kinderplein en natuurlijk lekker eten en live muziek.

WTF is een uniek evenement. Waar andere evenementen zich richten op één doelgroep, richt WTF zich op mannen, vrouwen en kinderen. Alle drie de doelgroepen krijgen evenveel aandacht.

Met name lokale en regionale speciaalbierbrouwerijen presenteren op het St. Raphaëlpad hun bieren, het aanbod varieert van een heerlijk fris lentebiertje tot aan een stevige stout. In Theater de Huiskamer verzorgt wijnhuis Beaugrim wijnproeverijen en op het Ursulinenhof kunnen kinderen onder leiding van een animatieteam heerlijk spelen, knutselen en ravotten. Kinderen kunnen zelf suikerspinnen proberen te maken en drankjes tappen uit frisdranktapjes.

Het aanbod van eten is gevarieerd en afgestemd op de drankjes. Lekkere tapas voor bij de wijn of het speciaalbiertje, een heerlijk stukje vlees van de zwenkgrill voor bij de pils of toch liever iets van de wok. De hele dag door is er live muziek op een groot podium en om 18.00 uur staat niemand minder dan Anderkovver geprogrammeerd. Het evenement duurt tot 23.00 uur.

De organisatie is in handen van Stichting Gran Fiesta Weert. Deze stichting heeft tot en met 2016  Bantopa Party georganiseerd. Meer info is te vinden op: www.weerttotaalfestival.nl

Like het evenement en blijf op de hoogte van al het nieuws omtrent WTF.

Vorig artikel5-delige documentaire over ‘Graaf van Horne – de Musical’
Volgend artikelStart werkzaamheden voor omdraaien rijrichting Brugstraat