miniMaster ‘Anders Ondernemen’ weer geslaagd!

Keyportregio – Donderdag 5 april, Ons Boerenerf in Nederweert-Eind. MKB en Agri ondernemers ronden de miniMaster ‘Anders Ondernemen’ succesvol af. Een initiatief van de Midden-Limburgse Rabobanken in samenwerking met het Gebiedsbureau Weert-Nederweert-Leudal, LLTB en Keyport 2020. Voor de ontwikkeling van innovatie, ondernemerschap en nieuwe cross overs.

Hans de Kinderen, directeur Bedrijven Rabobank Weerterland en Cranendonck en voorzitter van het Economisch Actieprogramma Agribusiness Keyport 2020 licht toe: ‘Dit is de derde keer in anderhalf jaar tijd dat we deze miniMaster organiseren. De combinatie van agrarisch ondernemers met MKB was nieuw, en dat heeft duidelijk meerwaarde. Door dilemma’s met elkaar te delen ontstaan er nieuwe inzichten en kansen. Groeikansen die verder gaan dan innoveren op je eigen erf. Delen is de toekomst!’

De miniMaster bestaat uit acht masterclasses. Van financieel management tot persoonlijk leiderschap, positionering en trends. Het vergroot je kennis, je inzicht en je netwerk. En door de action learning methodiek maak je direct de vertaalslag naar je eigen praktijk. De miniMaster is gericht op ondernemers die bewuste keuzes maken en willen investeren in de toekomst.

Ondernemers aan het woord
Synco van der Klei, ondernemer van de Spar supermarkt in Baexem is enthousiast: ‘Ik heb veel meer zicht op wat leeft er bij onze toeleveranciers. De tuinders, de agrarische sector, we staan dichter bij elkaar dan ik vooraf dacht. Sterker nog: We hebben elkaar nodig. Ik zie bijvoorbeeld kansen voor streekproducten in ons assortiment. Daar ben ik over in gesprek met een aantal agrarisch ondernemers die ik hier heb ontmoet.’

Ook bij Jules van Heugten, ondernemer met een vleeskuikenbedrijf is er een proces op gang gebracht : ‘Ook bij ons gaat het in de toekomst om nieuwe concepten. Ik ben me er nog meer van bewust dat de manier waarop wij werken onvoldoende bekend is bij de buitenwereld. Onze aandacht voor duurzaamheid, de CO2 footprint, de zorg en liefde voor de dieren. Dat mogen we veel meer voor het voetlicht brengen.’

Jeroen Joosten, eigenaar van film en tv productiebedrijf, is al ‘in’ voor een vervolgsessie. ‘Ik zou graag willen weten waar we over een half jaar staan. Het is zeer blikverruimend om te horen hoe een ander het aanpakt. Daardoor kijk je vanuit een helikopterview opnieuw naar je eigen bedrijf. Telkens een treetje hoger en dan weer aan de slag. Want ook daar heb ik hier de tools voor gekregen.‘

Meer weten over de miniMaster ‘Anders Ondernemen’?
Op welke trends en ontwikkelingen ga jij inspelen? Welk verdienmodel past daar bij? Hoe kun je je kennis en vaardigheden vergroten? In de miniMaster ‘Anders Ondernemen’ verdiep je je samen met collega ondernemers in de belangrijkste thema’s van marktgericht ondernemen. Wat je leert, kun je direct in de praktijk toepassen. Houd de berichtgeving in de gaten voor het volledige programma en de data van miniMasters in het najaar van 2018.

Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief!
Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

BRONKeyport 2020
Vorig artikelWethouder Gabriëls over de bijzondere evenementen in het Van Hornejaar
Volgend artikelVermelding op jullie site ivm aanmelden leden RKSVO voor 15 mei a.s.