Maasgouw wil nationale Sinterklaasintocht in 2019 organiseren

MAASGOUW – Burgemeester Stef Strous heeft bij de NTR aangegeven dat de gemeente Maasgouw in 2019 de nationale Sinterklaasintocht wil organiseren.

Dat meldt De Limburger. Burgemeester Stef Strous wil de pakjesboot in de haven van Maasbracht ontvangen. Strous: “We hebben het havengebied recent opgeknapt. Maasbracht is daardoor erg geschikt voor de organisatie van dit bijzondere evenement. Het verzorgen van de landelijke intocht van Sinterklaas is een prachtige promotie van onze waterrijke gemeente met haar pittoreske historische kernen en van het schippersdorp Maasbracht in het bijzonder.”

Intocht
De gemeente Weert vorige week besloten af te zien van het organiseren van de intocht. De gemeente Roermond overweegt dit jaar gastheer te zijn van de landelijke Sinterklaasintocht. In 2012 organiseerde Roermond ook de landelijke intocht van Sinterklaas.

Vorig artikelConny Vluggen gekozen als Topvrouw Limburg 2018
Volgend artikelWethouder Gabriëls over de bijzondere evenementen in het Van Hornejaar