Leudal heeft nu ook een Speelgoedbank

LEUDAL – Elk kind verdient een mooi cadeau voor zijn verjaardag! Daarom helpt de Speelgoedbank ouders  die zelf geen verjaardagscadeau voor hun kind kunnen kopen. Sinds kort doet de Speelgoedbank dat ook in de gemeente Leudal!

In de gemeente Peel en Maas is de Speelgoedbank al enkele jaren actief. Vanaf nu kunnen ook inwoners van de gemeente Leudal gebruik maken van de Speelgoedbank. Om dat voor iedereen duidelijk te maken, werd afgelopen week de nieuwe naam gelanceerd: Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal.

‘Wij vinden elk kind echt jarig moet kunnen zijn. Een cadeau hoort daarbij. Maar helaas leven ook in deze regio veel kinderen in armoede. Hun ouders hebben geen geld voor een verjaardagscadeau’, vertelt Rudie Peeters, oprichter en voorzitter van Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal. ‘Daarom was het mijn wens om de Speelgoedbank uit te breiden naar de gemeente Leudal. Met hulp van Lions Club Leudal, Rabobank Peel, Maas en Leudal en de ondersteuning van Synthese is dat gelukt.’

Lions Club Leudal droeg de Speelgoedbank voor als goede doel voor de Ondernemersprijs Leudal 2017. Dimass, de winnaar van de Ondernemersprijs Leudal doneerde bovendien 1.000 euro. Om de Speelgoedbank een kick start te geven, is Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal ook het goede doel voor de Ondernemersprijs Leudal 2018 die op 3 oktober georganiseerd wordt. Zo kreeg de Speelgoedbank voldoende financiële basis om uit te breiden naar Leudal. Ook Rabobank Peel, Maas en Leudal ondersteunt de Speelgoedbank. Directeur Particulieren en Private Banking Anouk Viegen: ‘Wij willen als bank graag bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen. De Speelgoedbank sluit daar heel goed bij aan. Ook de samenwerking met lokale ondernemers spreekt ons erg aan.’

Welzijnsorganisatie Synthese helpt de Speelgoedbank met de uitgifte van de waardebonnen. Directeur Wim Gort: ‘Spelen is belangrijk. Het is een manier om je talenten te ontwikkelen. En talentvolle jongeren kunnen we in deze regio heel goed gebruiken. Daarom werken we graag met de Speelgoedbank samen.’ Wethouder Richard Verheul is blij dat de Speelgoedbank in zijn gemeente actief wordt. ‘Een cadeau kunnen geven én krijgen. Zelf naar de speelgoedwinkel kunnen stappen. Dat doet wat met de eigenwaarde van mensen. Het is fijn dat de Speelgoedbank dat mogelijk maakt. Zonder ingewikkelde regels en papierwerk!’

Zo werkt de Speelgoedbank
Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal geeft ouders die het financieel moeilijk hebben een waardebon van 30 euro voor de verjaardag van hun kind. Deze bon kan in de gemeente Leudal besteed worden bij Top1Toys Coenen in Roggel. Ouders met kinderen tussen de 4 en 14 jaar kunnen de bon bij Synthese in het Businesscentrum Leudal, Markt 6 in Roggel aanvragen. Eric Mestrom van Synthese is de contactpersoon. Stichting Leergeld, De Hertjes van Limburg en het Centrum voor Jeugd en Gezin zullen ouders op de Speelgoedbank wijzen. Kijk voor meer informatie op: http://www.speelgoedbankpeelenmaas.nl

Vorig artikelRee verdrinkt in kanaal
Volgend artikel‘Een actief cultuurhistorisch dagje Swartbroek.’