Provincie en gemeente Leudal ondertekenen overeenkomst herinrichten N280 Leudal

Fotobijschrift: Gedeputeerde Geurts en wethouder Backus ondertekenen de Realisatieovereenkomst (Foto op 28 maart 2018 via Merle Van Leusden-Brüning).

LEUDAL – De gemeente Leudal en de Provincie Limburg hebben vandaag (28 maart 2018) een Realisatieovereenkomst getekend voor de herinrichting van de provinciale weg N280 tussen de Napoleonsweg (N273) en de A2. De N280 is de belangrijkste Oost-Westverbinding van Midden-Limburg en die wordt verbeterd.

De herinrichting van de N280 Leudal richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid, de doorstroming, de bereikbaarheid en de verkeersafwikkeling op de N280 tussen de Napoleonsweg (N273) en de aansluiting met de A2.

Herinrichting
Hiervoor wordt het weggedeelte tussen de Napoleonsweg (N273) en de A2 vernieuwd, waarbij de N280 ter hoogte van Baexem aan de zuidzijde van Baexem (als zogenaamde randweg) om de kern wordt gelegd (variant 3c). Tevens wordt de bestaande Kelperburg over het kanaal Wessem – Nederweert vervangen door een nieuw aan te leggen brug. In de Realisatieovereenkomst staan afspraken vastgelegd over onder andere verantwoordelijkheden, financiën, samenwerking en risico’s.

De gemeente Leudal draagt € 3,8 miljoen bij aan de totale geraamde kosten van € 74,93 miljoen (exclusief vervanging Kelperbrug). De Provincie op haar beurt draagt maximaal € 1,75 miljoen bij aan de herinrichting van dat deel van de huidige N280 in Baexem, dat straks komt te vervallen.

Stand van zaken
De Provincie is bezig met de voorbereidingen van het definitief maken van het verkeerskundig ontwerp, het opstellen van een milieueffectrapportage (MER) en een Provinciaal inpassingsplan (PIP). Op dinsdag 10 april organiseert de Provincie van 18.00 – 21.00 uur een informatiemarkt in de Baexheimerhof, Kerkstraat 1-A te Baexem. Dan wordt het ontwerp toegelicht en kunnen vragen worden gesteld aan het projectteam.

Vorig artikelThriller-auteur Karin Slaughter bezoekt Weert op zaterdag 16 juni
Volgend artikelPijnbestrijding door lachgas tijdens bevalling in Laurentius