Nieuwe concepten in de Roermondse binnenstad

ROERMOND – De binnenstad van Roermond is voortdurend in beweging. Het aanbod van winkels en horeca in de binnenstad is in het eerste kwartaal van 2018 verrijkt met maar liefst 5 nieuwe winkels, 2 nieuwe horecabedrijven en 4 zaken die grondig hebben verbouwd of zijn verhuisd naar een nieuwe locatie.

Citymanagement Roermond en de ondernemers van de binnenstad – georganiseerd in de Stichting BIZ Binnenstad Roermond – zijn verheugd met deze nieuwe ontwikkelingen. “We zagen al dat het aantal bezoekers in de binnenstad van Roermond met 9% in 2017 aanzienlijk sterker gegroeid is dan in de meeste andere Nederlandse winkelgebieden. Dit biedt perspectief voor de (startende) ondernemers in de binnenstad, die vervolgens weer zorgen voor extra levendigheid en aantrekkingskracht van de binnenstad”, aldus binnenstadmanager Niek Mares.

Winkelstraten
Winkelstraatmanager Ferd Geerlings is dagelijks in de winkelstraten te vinden en houdt alle ontwikkelingen in de binnenstad nauwlettend in de gaten: “Het is mooi om te zien dat plaatsen die voorheen lege plekken vormden in de winkelstraten weer nieuw leven in worden ingeblazen”. De winkelstraatmanager refereert hierbij naar de Sint Christoffelstraat waar het aanbod is aangevuld met twee nieuwe zaken.

Sint Christoffelstraat: taartwinkel en koffie- en wijnbar
Medio januari heeft taartenwinkel Pinky Sweets haar deuren geopend op de Sint Christoffelstraat 20. In deze taartenwinkel kun je terecht voor (verjaardags)taarten, cupcakes en taartspullen om zelf te bakken. In dezelfde straat opende een maand later Caffè e Vino. In deze koffie- en wijnbar kun je terecht voor geurige koffie en verrassende wijnen van over de hele wereld met passende gerechtjes.

Markt en Varkensmarkt: unieke modewinkel, bekende ketens en kiprestaurant Ook in het gebied rond de Markt en Varkensmarkt is er veel beweging. Zo is de modewinkel Jantje Korten Fashion Lounge Roermond terug van weg geweest in de binnenstad. De nieuwe winkel is medio maart geopend aan de Markt 4. Hier moet je zijn voor de nieuwste fashion, trends en binnenkort een eigen kleding lijn.

Na een lange verbouwing heeft H&M op 22 maart een nieuwe en grotere winkel geopend  op Varkensmarkt 1. In dit prachtig gerestaureerde pand, waarvan de gevel in ere is hersteld,  kun je terecht voor de nieuwste fashion en trends voor dames, heren en kids. Leuk detail is dat er tijdens de verbouwing historische vondsten zijn gedaan, die nu door twee doorzichtige vloerplaten zichtbaar zijn in de H&M winkel. Naast de H&M is ook ONLY verhuisd naar een grotere winkel op de Varkensmarkt. Medio februari is de nieuwe ONLY winkel geopend op nummer 4. Hier ligt de onweerstaanbare lentecollectie klaar.

Voor de inwendige mens is aandacht op Varkensmarkt 9, waar op 23 maart Chicken & Chips is geopend. Zoals de naam al verraad is de zaak gespecialiseerd in verse friet en kip.

Nieuwe vloerenzaak, Roemeense winkel, juwelier en dierenspeciaalzaak
Op 30 maart heeft een gloednieuwe juwelier zijn deuren geopend in het Roercenter. AP Juwelier biedt in deze stijlvolle winkel alleen juwelen van topmerken aan. Een dag later, op 31 maart, is op Bakkerstraat 3 Rozely Dog & Cat brotique geopend. Bij deze speciaalzaak vind je een ruim en exclusief aanbod aan accessoires voor honden en katten én brocante.

Begin januari is op Brugstraat 10 een winkel met Roemeense levensmiddelen geopend onder de naam Magazin Românesc Roermond. De Willem II Singel is medio februari versterkt met een vestiging van Intro Vloerencentrum, specialist in vloeren en traprenovatie.

Hotel Roermond
Hoewel er nog druk wordt afgebouwd aan het exterieur van Hotel Roermond is het interieur al erg mooi en zijn het hotel en de brasserie operationeel. Op 6 april opent Hotel Roermond officieel haar deuren. Mooi detail is dat op de gevel boven de ingang de beschermheer van Roermond Sint Christoffel staat afgebeeld met op zijn schouder het Jezuskind.

Blijf op de hoogte
Ook voor het tweede kwartaal van 2018 staan diverse nieuwe ontwikkelingen op stapel. Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over nieuwe winkels of horeca zaken in de binnenstad van Roermond? Volg ons dan op Facebook of Instagram (City Roermond).

Vorig artikelEvenement All American Day keert terug in Weert
Volgend artikelFrans Weekers, oud-staatssecretaris van Financiën, is aangesteld als ‘speciaal vertegenwoordiger wederopbouw Sint Maarten’