Molenaars Annamolen Keent zoeken Juniormolenaars

WEERT – Heb je belangstelling voor techniek, oude monumenten of het weer en de wind? Wil je graag eens wat meer weten over de oude windmolens of zou je het gaaf vinden om later ook als vrijwillig molenaar zo’n oude windmolen te mogen bedienen?  Dan hebben de vrijwillige molenaars van de Sint Annamolen van Keent een leuk plan dat je zeker zal interesseren. Maar pas op: Molens zijn niets voor watjes.

Op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat starten de molenaars in mei met de Junior Molenaar. Alle jongeren, meisjes en jongens, vanaf 10 jaar kunnen meedoen. De Junior Molenaar middag is altijd op de    2e woensdag van de maand ’s middags van 14 tot 16 uur.

De molenaars laten jullie met de molen van Keent kennismaken. Met alles wat met het draaien en malen van de molen te maken heeft, met het bedienen van de molen en het onderhoud. Je mag proberen om de zeilen voor te leggen, je mag de molen op de wind kruien, je leert hoe je in de molen moet luien en de molenaar laat jullie ook alle plekjes in de molen zien waar bezoekers normaal niet komen.

Alles onder toezicht en met begeleiding van de vrijwillige molenaars.

Wie alle 7 bijeenkomsten tussen mei en november naar de molen komt en aan het programma meedoet, ontvangt aan het eind van het project een Juniormolenaar diploma en een stoere Juniormolenaar cap. En dan kunnen jullie voortaan leeftijdsgenootjes op de molen ontvangen, over de molen vertellen en door de molen rondleiden.

Woensdag 11 april houden we op de Molen een samenkomst waar kinderen zich voor dit project kunnen aanmelden. Voorlopig is er plaats voor één groep van maximaal 8 kinderen.

 

Meer informatie kun je nu ook al vinden op https://annamolencom.wordpress.com/jonge-molenaar/junior-molendiploma/  Daar kan men zich ook online aanmelden.

Vorig artikelStedenatlas Jacob van Deventer met plattegrond van Weert uit ca. 1570
Volgend artikelCulinaire wandeling uitverkocht