Verzinkerij van Aert in Nederweert blikt terug op overname

Marjon Klop-Van Hest en Rogier van Aert

NEDERWEERT – Op 5 april 2018 is het alweer een jaar geleden dat Rogier van Aert en Marjon Klop-Van Hest het stokje hebben overgenomen van hun vaders, resp. Guido van Aert en Fred van Hest. Dus tijd voor een terugblik na dit eerste jaar eigenaarschap van Verzinkerij van Aert BV.

Hoe is het afgelopen jaar verlopen? Het was en is een hele nieuwe uitdaging, het gevoel is toch anders wanneer je zelf verantwoordelijk bent. Doordat je op vele fronten bezig bent, blijft het dynamisch en uitdagend. Uiteindelijk is alles een teamprestatie, elk obstakel kun je als team overwinnen en maakt je als organisatie weerbaarder voor de toekomst.

Er zijn al vele veranderingen doorgevoerd. Allereerst heeft het bedrijf een frissere moderne uitstraling gekregen met een nieuwe huisstijl en logo. Ook de ontvangst is verbeterd, met dank aan een nieuw bedrijfsgebouw met receptie.

Daarnaast is er geïnvesteerd in het optimaliseren van het productieproces met onder meer de aanschaf van een nieuwe oven. Deze voldoet aan de wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid en milieu. Om de service van A-Z te waarborgen is het transport in eigen beheer gehandhaafd en wordt onze klant waar mogelijk ontzorgd.

Op beleidsmatig vlak is er voor een duidelijke focus gekozen. Zo is het team versterkt met nieuwe leden die kennis, vaardigheden en nieuwe inzichten meebrengen. Verder investeren we in onze medewerkers door middel van opleidingen en coaching, als ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De gezondheid van de medewerkers vinden wij belangrijk en daarom hanteren we sinds 1 januari 2018 een anti-rookbeleid en is er iedere maandag vers fruit. In de fabriek wordt uiteraard gebruik gemaakt van veiligheidsmiddelen en we hebben wekelijks de beschikking over een eigen Bedrijfsarts.

Uit onderzoek van Nyenrode Business University en ING blijkt dat familiebedrijven wat betreft innovatie niet onderdoen voor andere bedrijven. Dit geldt zeker ook voor Verzinkerij Van Aert BV. De HR-afdeling is verder geprofessionaliseerd, met bijvoorbeeld een bedrijfsreglement in het Pools en Portugees en bedrijfsfilms met betrekking tot voorlichting en veiligheid.

We zijn trots dat we als derde generatie het familiebedrijf mogen voortzetten ! Onze focus blijft gericht naar de toekomst. Altijd op zoek naar goede partnerschappen, verbeteringen in het proces en kansen om samen te groeien met onze partners.

De toekomst wordt fantastisch voor Verzinkerij van Aert BV. We hebben een geweldig team met dezelfde normen en waarden. Dat uit zich onder andere in een grote betrokkenheid en zorgt voor veiligheid en goede service, voor onze medewerkers en handelsrelaties.

Tekst: Yasmin Theelen

BRONLinkedIn
Vorig artikelPresentatie Rabobank kookboek met chef-kok Jan Marrees
Volgend artikelAuto vliegt over de kop en vat vlam