Philips van Horne Urban Art winnaar subsidie tenderregeling Van Hornejaar

In 2018 herdenkt Weert de heldendaden van de graaf Philips van Horne en zijn vrienden prins Willem van Oranje en Lamoraal van Egmont. Samen streden zij tegen de bezetting van Nederland door de Spaanse koning Philips II. Graaf van Horne en Lamoraal van Egmont werden in de val gelokt en 450 jaar geleden onthoofd in Brussel. Hun verzet tekende het begin van de Tachtigjarige Oorlog en leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van Nederland.

WEERT – Er waren voor de tenderregeling voor het Van Horne jaar maar liefst 18 subsidieverzoeken ingediend voor de regeling tweede tranche. ‘Philips van Horne Urban Art’ werd winnaar van de subsidie tenderregeling Van Hornejaar en ontvangt € 25.000,-. Het resterende bedrag € 7.088,- gaat naar ‘De Graaf van Horne op de kaart’.

Het project ‘Philips van Horne Urban Art’ werd door de commissie gezien als een project dat kan leiden tot een presentatie van dit voor Weert zo belangrijke onderwerp in de openbare ruimte. Overigens maakt de commissie wel een kanttekening dat er te weinig vrijwilligers betrokken blijken bij de aanvraag. Ook het ‘De Graaf van Horne op de kaart’ kreeg subsidie.

Een aantal aanvragers scoorden te weinig punten zoals de expositie ‘De Gouden Eeuw van Weert’ en ’15 minuten als Graaf van Horne in Weert 2018′. Dertien andere projecten vielen op voorhand af omdat er minder dan 6 punten werd gescoord op het onderdeel thema.

In de beoordelingscommissie namen zitting: Marianne van de Ven (Gemeente Weert / Teamleider activering en werk, voorzitter commissie), Wim Truijen (Gemeente Weert / kernteam Van Horne stad), John van Cauteren (Gemeente Weert / conservator museum), Annemarie van de Goor (VVV Midden-Limburg), Paul Kooij (Centrum Management Weert) en Jacqueline Stienen (adviseur maatschappelijke ontwikkeling, gemeente Peel en Maas).

Vorig artikelExpositie Aquarellen St. Teuniskapel Weert 14 en 15 april
Volgend artikelPresentatie Rabobank kookboek met chef-kok Jan Marrees