Expositie Aquarellen St. Teuniskapel Weert 14 en 15 april

WEERT – In de prachtige, bosrijke omgeving van de Sint Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert zijn diverse aquarellen te bekijken in het weekend van 14 en 15 april a.s. tussen 11.00 en 17.00 uur onder het genot van een gratis drankje en hapje.

De groep exposanten bestaat dit jaar uit twaalf amateurs, van wie het grootste deel al tien jaar of langer met elkaar schildert onder de bezielende leiding van kunstenaar Yvonne Schroeten.

Elke vrijdagmorgen treffen de hobbyschilders elkaar in Weert. Hoewel ze individueel werken, stimuleren ze elkaar ook. Dit stellen niet alleen de ervaren schilders op prijs, maar zeker ook de nieuwkomers in de groep.

Er wordt zeer divers gewerkt, zowel naar traditionele onderwerpen als landschap en portret, als thematisch en experimenteel: vanuit ontwerptechnieken en eigen foto’s. Naast het traditionele aquarelleren is er ook geëxperimenteerd met abstractie en ecoline. Dit jaar ligt het accent op de volgende thema’s: waardevolle voorwerpen, wolken, water en portret.

De algemene opvatting dat aquarel alleen zachte kleuren heeft en een nogal traditionele kunstuiting is, wordt in deze expositie gelogenstraft. De uitdagingen van het spel met water en de helderheid van ecoline geven spanning aan de aquarellen, evenals het spel tussen licht en donker. Het moeilijkste van de techniek ‘aquarelleren’ is ‘de kunst van het weglaten’!

De tentoonstelling vormt de feestelijke afsluiting van het creatieve jaar 2017-2018. De expositie is gratis te bezichtigen op zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 van 11.00 tot 17.00 uur in de Sint Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert. U bent van harte welkom!

Exposanten: Jan Verhoeven, Renée Stam, Mathilde Sieben, Marjan van Nuenen, Riny Molsbeck, Ine van Lieshout, Jo van de Kruijs, Henk Knapen, Rita van de Kerk, Ans Keersmaekers, Bert Haex en Truus van Gorp.

Voor nadere informatie: 0495-533954.

Vorig artikelMeerdere bigbags met vermoedelijk drugsafval
Volgend artikelPhilips van Horne Urban Art winnaar subsidie tenderregeling Van Hornejaar