Van Horne Pop viert 30-jarig bestaan met twee jubileumconcerten

WEERT – Van Horne Pop, het popfestival van de Philips van Horne uit Weert, bestaat precies dertig jaar. En dat in het jaar dat de school haar 50-jarig jubileum en de stad Weert het Van Horne Jaar viert…

Deze 30e editie telt twee jubileumconcerten: op vrijdag 13 april de reguliere bandwedstrijd met een groot aantal schoolgroepen en op zaterdag 14 april het ‘Van Horne Pop, The Reunion Concert’ met twaalf bands; bands die de afgelopen dertig jaar Van Horne Pop hebben gewonnen of hoog zijn geëindigd.

Concerten
De twee concerten vinden plaats in het bekende Weerter muziekcentrum “De Bosuil”. Aanvang VHP-bandwedstrijd vrijdag: 20.00 uur. Aanvang ‘VHP Reunion Concert’ op zaterdag: 19.15 uur. De zaal is op beide avonden open om 18.45 uur. Kaartjes à 6 euro kunnen online besteld worden via www.debosuil.nl.

Programma vrijdag
Het gevarieerde programma op vrijdag telt ca. elf optredens van schoolbands en bevat deze editie meer variatie dan andere jaren Er zullen naast bands ook duo’s en singer-songwriters meedoen. Een van de prijzen voor de winnaar van Van Horne Pop is o.a. een optreden in het voorprogramma van de show van de ‘The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band’. De bands worden door een deskundige jury beoordeeld op muzikaliteit en performance.

Programma “Van Horne Pop Reunion Concert” zaterdag
Tijdens het “Van Horne Pop Reunion Concert” treden maar liefst twaalf bands op. De deelnemende “Reunion bands” zijn: Raised by Wolves, Vodka William, Defeated Decade, The Droeftoeters, So Let Us!, Deadline, The Oaken Towels, No Avail, SAT2D (met RTL 4- The Voice deelneemster Kelly Kokkelkoren), Route66, Guarantee  en The Philips van Horne All Star Band ( met o.a. Franck van der Heijden, Rogier van Wegberg. Patrick Eijdems, Linda Smeets, Michiel van Horen, Thijs Verheul, Ferry van der Woude, Wendy Overklift, Lennard Gilissen en Roos Visser).

De pauzemuziek wordt verzorgd door de DJ’s Rob Poels en Hein  Verstappen. De presentatie is in handen van Hanneke van Eijk, Margaret Haarmans en Jan Leenders.  Na het reünieconcert is er tussen 00.02 en 00.03 uur een Van Horne Pop-afterparty.

Weert FM
WeertFM zendt beide concerten live uit (beeld en audio) via Facebook Live. Op vrijdag worden ook interviews uitgezonden met deelnemende bands. Van Horne Pop wereldwijd?  www.weertFM.nl

 

Vorig artikelKleding inzameling actie Bs De Schrank
Volgend artikelFoto-expositie: Grenspark Kempen~Broek uniek in beeld