Diverse kampioenen gehuldigd en 9,2 op 10 voor sportinfrastructuur Kinrooi

Op vrijdag 30 maart 2018 organiseerde de Kinrooise sportraad / sportdienst de jaarlijkse kampioenenhulde in GC De Stegel. Veertien individuele kampioenen, zes kampioenenploegen, vier sportvrijwilligers en de sportman en sportvrouw van het jaar werden in de bloemetjes gezet. Maar de gemeente Kinrooi viel deze keer ook zélf in de prijzen met een sportinfrastructuur die door de KU Leuven beloond werd met vijf sterren.

Schepen van sport Ivo Vleeschouwers: “In 2017 organiseerde KU Leuven onder leiding van professor sportbeleid Jeroen Scheerder een groot onderzoek naar het sportbeleid in Vlaanderen. Dit onderzoek bestond uit verschillende aspecten. Zo werd er nagegaan of de gemeente beschikt over de nodige infrastructuur voor de meest beoefende sporten in Vlaanderen. Daarnaast werd via een representatieve iVox-enquête gepolst hoe tevreden de inwoners zijn over de sportinfrastructuur in hun gemeente. Ook werd er rekening gehouden met het aantal sportclubs per 1.000 inwoners. Tot slot werd nagegaan of de bestaande sportinfrastructuur ook beschikbaar is voor particulieren en dus niet alleen voor sportclubs. Dit gebeurde aan de hand van een concrete testcase, namelijk een maand op voorhand een sportzaal reserveren voor een doordeweekse voetbalmatch.”

Topscore voor sportinfrastructuur
Op basis van onder andere deze vier aspecten gaf professor sportbeleid Jeroen Scheerder (KU Leuven) Kinrooi een topscore van 9,2 op 10, goed voor een vijfsterren sportinfrastructuur. De bestaande sportinfrastructuur in onze gemeente – sporthallen, voetbalvelden, maar ook fietsroutes en wandelpaden, een Finse piste, beachvolleybalvelden of petanquepleintjes – staan flexibel ter beschikking, niet enkel voor sportclubs maar ook voor groepjes collega’s, vrienden, leeftijdsgenoten of buren. Kinrooi investeerde de afgelopen jaren op een juiste manier in sportinfrastructuur zodat bewoners populaire sporten lokaal kunnen beoefenen aan een laagdrempelig tarief. Al deze aspecten leverde Kinrooi deze mooie score op.

Kampioenen in GC De Stegel
Burgemeester Jo Brouns: “Iedereen die in het seizoen 2017 een provinciale, Vlaamse of Belgische sporttitel behaalde, was welkom op de kampioenenhulde. De sportdienst/sportraad maakte er opnieuw een geanimeerde avond van en het gemeentebestuur verzorgde de traktaties.”

Veertien individuele kampioenen werden in de bloemetjes gezet:
Marieke Vermeulen (2006 – paardrijden)
–     Limburgs kampioen dressuur indoor en outdoor in de klasse C- Licht 1
–     Belgisch kampioen dressuur indoor in de klasse C- Licht 1

Zoë Schetz (2006 – twirling)
–     Kampioen der lage landen solo 1 Baton Juvenille.
–     Kampioen der lage landen solo dance Juvenille.

Pauline Hendrijckx (2004- twirling)
–     Kampioen der lage landen solo 1 en 2 baton super X strutting en solo dance twirl Preteen
–     Belgisch kampioen solo 1 en 2 baton, super X strutting en solo dance twirl
–     Limburgs kampioen solo 1 en 2 baton en super X strutting in categorie Preteen

Chloe Greenwood (2004 – veldrijden en BMX)
–     Limburgs kampioen BMX meisjes 13/14
–     Top Competitie winnaar BMX
–     Limburgs kampioen veldrijden Aspiranten 14 jaar

Beau Ramaekers (2001 – judo)
–     Limburgs kampioen U18 (-52 kg).

Ellen Bokken (2000 – ritmische gymnastiek)
–     Vlaams kampioen hoepel
–     Limburgs kampioen all round

Kelly Stultjens (1999 – waterskiën)
–     Europees Kampioen 180 divisie van de Flaunt It Swivel Ski Tour in Frankrijk
–     FMVP (Female Most Valuable Person -Meest Waardevolle Vrouw van de Dag) gewonnen op de Nationale Showhappening (Belgische Kampioenschap)

Joost Donders (1999 – wielrennen)
–     Limburgs kampioen tijdrijden junioren (2°jaars) België, Leopoldsburg.

Jolien Driessens (1996 – paardrijden)
–     Limburgs kampioen dressuur in de klasse M2

Lydia Vanaken (1968 – golf)
–     Limburgs kampioen

Guido Franssen (1955 – duivensport)
–     Limburgs kampioen snelheid met de jaarsduiven

Theo Verstraeten (1949 – ornithologie)
–     Tweevoudig Belgisch kampioen Gouldamadines (prachtvinken)

G-sport steeds meer in de prijzen
Na twaalf individuele kampioenen was het de beurt aan zes kampioenenploegen en nog 2 individuele deelnemers aan de Special Olympics 2017.  De deelnemers aan de verschillende disciplines van de Special Olympics 2017 werden in groep gehuldigd.  Vanuit Lommel werden er immers heel wat prijzen mee naar Kinrooi genomen !

Special Olympics 2017
Ramona Paradis (1981 – G-dressuur)
– 2x zilver & 1x brons  op de Nationale G-Spelen

Anand Van Pol (1988 – G-dressuur)
– brons op de Nationale G-Spelen

Marc van Diepen (1986 – G-badminton ‘t Pluimke)
– goud op Special Olympics 2017 Lommel

Ronny Zoons (1976 – G-badminton ‘t Pluimke)
– zilver op Special Olympics 2017 Lommel

Sybrun Bienens, Joey Bottelbergs, Sandro Cervellino, Christof Meurs, David Renette, Bram Rumen, Rolf Rutten, Silvie van de Voort, Henrieke Vermetten en Jelle Bogie (G-voetbal – Maasland Noord Oost)
– goud op Special Olympics 2017 Lommel

Twirling vereniging The All Stars Kinrooi (twirling)
–     Kampioen der lage landen duo twirling Juvenille met Zoë Schetz en Niene Bogie.
–     Belgisch kampioen Duo twirling en Duo Dance twirl in de categorie preteen met Zoë Schetz en Niene Bogie.
–     Belgisch en Limburgs kampioen klein team dance junior met Zoë Schetz, Niene Bogie, Katia Stinkens en Ashley Prils

LRV Sint-Servatius Ophoven (paardrijden)
–     Limburgs en Belgisch kampioen pony’s 4-tal dressuur klasse L.
Marieke Vermeulen, Rani Bullen, Magalie Vaes, Lotte Peeters, Marie-Julie Jonck, Julie Vangeloven en Sara Leyen

LRV Ons Vermaak Molenbeersel ’t Hasselt (paardrijden)
–     Limburgs kampioen 4-tal dressuur klasse L: Jolien Driessens, Claire Van Dael, Jolien Fincken, Reile Verstraeten en Inge Steyvers.

Beachteam Jona Kwaspen en Han Segers (beachvolleybal)
–     Belgisch kampioen Beach volleybal te Knokke
–     Vlaams kampioen Beach volleybal te Sint-Niklaas

Na deze kampioenen huldigt de sportraad sinds 2002 ook de zogenaamde verdienstelijke sportieve vrijwilligers. Vrijwilligers, door de lokale verenigingen aangemeld en minstens 21 jaar actief in een sportclub, sportfederatie of schoolsport, komen daarvoor in aanmerking. Rik Fiddelaers en Ronny Verbeek (beiden van volleybalclub Kivoc) en Frans Schouteden en Maria Swinnen (beiden van Wandelclub sport + Kinrooi) ontvingen deze erkenning.

Nieuwe gezichten als sportman en sportvrouw van het jaar
Schepen van sport Ivo Vleeschouwers: “Als in de gemeente een buitengewoon sporttalent woont, kan dat doorheen de jaren meestal rekenen op meerdere nominaties en zelfs titels van sportman of sportvrouw.  Zo kaapten bijvoorbeeld loopster Sandra Stals en motocrosser Danny Theybers respectievelijk zes en vier titels van sportvrouw/sportman van het jaar in de wacht. Dit jaar waren er veel nieuwe gezichten bij de genomineerden en uiteindelijk ook bij de winnaars.”

Voor de pauze kwamen alle genomineerden reeds apart als kampioen aan bod. Bij de dames zou de hoogste eer uitgevochten worden tussen judoka Beau Ramakers, Ellen Bokken (ritmische gymnastiek) en Kelly Stultjens. Kelly plaatste Kinrooi voor het eerst op de waterski-kaart met haar Europese kampioenentitel Swivelen in de 180 divisie. Mede die titel was doorslaggevend om haar sportvrouw van het jaar 2017 te maken.

Bij de mannen waren er ook drie genomineerden, zij het een enkeling én een duo. Als beachduo werden Jona Kwaspen en Han Segers samen genomineerd als sportmannen van het jaar maar ze moesten het in de spurt afleggen tegen de snelle benen van Joost Donders.  De 18-jarige Limburgs kampioen tijdrijden bij de 2dejaars junioren treedt hiermee in de voetsporen van Joachim Vanreyten en wist zijn eerste uitnodiging voor de gemeentelijke kampioenenhulde meteen te verzilveren naar deze mooie erkenning.

Vorig artikelBeter een goede buurt week in Keent
Volgend artikelOpheffingsuitverkoop kunstwerkplaats Esser-Werz: sieraden