Weert laat landelijke intocht van Sinterklaas aan zich voorbij gaan

WEERT – De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar niet plaats in Weert. Vorige week tijdens een uitzending van RTL Late Night zei wethouder Geert Gabriëls dat het college van B&W het verzoek van de NTR zou gaan bespreken. Dat is gebeurd en er is besloten af te zien van de organisatie van de landelijke sinterklaasintocht.

Dat meldt Dagblad de Limburger. “We hebben in de goede zin van het woord onze handen vol aan prachtige evenementen zoals de Boels Ladies Tour, de kermis en het EK Triatlon 2019”, aldus een woordvoerster van de gemeente tegenover de krant. “Bovendien loopt het Van Horne Jaar 2018 nog. En hebben we het over Sinterklaas, vergeet dan niet dat we ook nog onze eigen sinterklaasintocht en het Sinterklaashuis hebben, waar talloze vrijwilligers jaarlijks hun schouders onder zetten. Dit zijn de evenementen waar we voor gaan. En laten we realistisch zijn, méér gaat ook echt niet.”

Vorig artikelRuiterstandbeeld Philips van Horne in de maak
Volgend artikel‘Heitje voor een karweitje’ actie Scouting Nederweert