‘Heitje voor een karweitje’ actie Scouting Nederweert

NEDERWEERT – Zaterdag 31 maart houden de welpen en waterscouts de jaarlijkse ‘Heitje voor een karweitje’ actie. Op die dag van 10:00 tot 15:00 zullen behulpzame jeugdige scoutingleden langs de deuren gaan om tegen een kleine vergoeding allerhande klusjes te doen voor de Nederweertenaren. Traditiegetrouw maken de leden hun ronde in scoutinguniform en zijn zij gewapend met de bekende deurstickers.

Scoutingleden komen langs de deuren

Met deze actie rondom de paasdagen proberen de welpen en de waterscouts geld in te zamelen voor de eigen speltakkas, zodat ze tijdens hun bijeenkomsten door het jaar heen, maar voornamelijk tijdens hun zomerkamp, allerlei avontuurlijke, sportieve en in ieder geval leuke activiteiten kunnen doen. U zult de jonge welpen op zaterdag in uniform door Nederweert zien gaan, of wellicht bij uw eigen voordeur tegenkomen. Zoals gebruikelijk ontvangt iedere sponsor een deursticker: plakt u deze op of bij uw voordeur dan gaan andere scouts uw huisje stilletjes voorbij.

Laat de komende tijd uw statiegeldflessen, leeg glaswerk en oud papier dus nog maar even staan. Maar ook voor het plakken van uw fietsband, het bakken van een cake, het vertellen van een mop of een rondje lopen met uw hond draaien deze jongens en meisjes hun hand niet om. Voor het spreekwoordelijke ‘heitje’ staan de Nederweerter scoutingleden graag voor u klaar om deze en andere klusjes op te knappen. Van oudsher was zo’n ‘heitje’ een (gulden-)kwartje waard, maar tegenwoordig mag iedereen uiteraard geven wat men zelf wil. Dit jaar geven we de jongere leden ook een kluskaart mee, op deze kaart staan een aantal suggesties voor de karweitjes.

 

Vorig artikelWeert laat landelijke intocht van Sinterklaas aan zich voorbij gaan
Volgend artikelHeidekikkers in paartijd