Verhalenlunch over de Navajo indianen door Ellie Kaastra 6 april bij Bibliocenter

WEERT – Kom lekker lunchen tussen de boeken bij Bibliocenter Weert en geniet tegelijkertijd van boeiende verhalen. In de verhalenlunch op vrijdag 6 april vertelt Ellie Kaastra over de veelbewogen geschiedenis van de Navajo indianen en het leven van deze oorspronkelijke bewoners in het Amerika van 2018.

De verhalenlunch kost nog geen tientje. De lunch begint om 12 uur in de KoffieBoekerij van de bibliotheek Weert en duurt tot half 2. Er is plaats voor circa twintig personen. U bent welkom bij Bibliocenter Weert aan de Wilhelminasingel 250. Aanmelden op www.bibliocenter.nl

Ellie Kaastra woonde 26 jaar in de Verenigde Staten. In Arizona ontmoette zij de Navajo indiaan Samuel Tso. Tso was in de Tweede Wereldoorlog ‘code talker’. Zijn kennis van zijn Indiaanse moedertaal werd in het leger ingezet om geheime berichten te versturen. Zij verbleef korte tijd in het reservaat waar Tso met zijn gezin woonde. De levensfilosofie van de Navajo gaat uit van zelfrespect en zelfdiscipline. Daarnaast is respect voor de aarde, de natuur en de ander belangrijk.

In het Amerika van nu kunnen de Navajo geen eigenaar zijn van het land dat van oudsher door hun voorouders wordt bewoond. De wetten uit de tijden van het Wilde Westen zijn anno 2018 nog steeds rechtsgeldig. Hoe kan je traditionele gebruiken en uitgangspunten in ere houden? De strijd is tot op de dag van vandaag nog niet gestreden.

Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 5 april.

Vorig artikelGoede Doelen Collecte ‘Weert Collecteert’ van 9 t/m 13 april 2018
Volgend artikelSpannende speurtocht naar bevers in het Leudal