Tweede editie van Inspiratiecafé Nederweert!

Via nederweert.nl – In alle kernen zetten inwoners zich in voor hun medemens en de leefbaarheid in het dorp. Ook buiten onze gemeente zijn diverse inspirerende bewonersinitiatieven te vinden. Van deze successen kunnen we ook in Nederweert leren en er ons voordeel mee doen! En dus werd eind vorig jaar het eerste Nederweerter Inspiratiecafé georganiseerd. Op maandag 9 april staat de tweede editie op de agenda.

Twee thema’s centraal
We kiezen nu voor een verdieping van de twee onderwerpen die vorige keer aan de orde zijn geweest: dorpsdagvoorzieningen (de activiteiten die er overdag kunnen plaatsvinden om inwoners een zinvolle tijdsbesteding te bieden) en lokale vervoersbehoeften. Beide onderwerpen hebben een relatie met elkaar. Je kunt in een dorp namelijk nog zulke leuke dagactiviteiten organiseren; als je er vanwege een vervoersprobleem niet kunt komen, bereik je het doel niet.

Daarom willen we in zogenaamde werktafels op een interactieve manier samen met u nagaan of, en zo ja, welke behoeften en mogelijkheden er zijn rond dorpsdagvoorzieningen. Verder willen we graag weten welke lokale vervoersbehoefte er naast de bestaande vervoersmogelijkheden is in de kernen van Nederweert.

Het programma
Het programma begint om 19.30 uur met een welkomstwoord door de wethouder. Daarna stellen de nieuwe gebiedsregisseurs Iris van de Ven en Pim Hoefnagels zich voor en is er een introductie van Erwin Maes als verenigingsondersteuner. Vervolgens starten de werktafels met het bespreken van bovengenoemde thema’s. Om 21.00 uur vindt de terugkoppeling vanuit de werktafels plaats en rond 21.15 uur sluiten we af met een netwerkborrel.

Aanmelden
De tweede editie van het Inspiratiecafé vindt plaats op maandag 9 april in het Sportcafé van Sportcentrum De Bengele Nederweert. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, maar de inloop is vanaf 19.00 uur. Wilt u erbij zijn, dan is het wel nodig om u even aan te melden. Dat kan door vóór 4 april een mail te sturen naar: [email protected].

Vorig artikelDefinitieve uitslag referendum 2018 gemeente Nederweert
Volgend artikel28 maart 1903: Hooger Knip- en Naai-onderwijs