Snelfietspad tussen Weert en Eindhoven lijkt van de baan

WEERT/EINDHOVEN – Al enige jaren wordt gesproken over de aanleg van een snelfietsroute tussen Weert en Eindhoven. Het zou een hulpmiddel zijn om de files op de A2 te verminderen. De komst van de route blijkt uit onderzoek echter niet kansrijk.

Uit een onderzoek van de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer komt naar voren dat de verbinding (te) weinig forensen zal verleiden om de auto in te ruilen voor de fiets. Want de route is daar met 31 kilometer te lang voor. Dat meldt het ED.

Niet officieel van de baan
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Brabant. De gemeenten hebben er kennis van genomen. Ondanks het onderzoek kunnen de gemeenten ervoor kiezen alsnog een subsidieaanvraag voor de route in te dienen. De kans dat die wordt gehonoreerd is echter klein, zo stelt een woordvoerster van de gedeputeerde Van der Maat (Mobiliteit).

Elektrische fiets
Het zou volgens de Fietsersbond Heeze-Leende betreurenswaardig zijn als de route er niet komt. Volgens een woordvoerder van de fietsersbond zou het met name voor gebruikers van de een elektrische fiets en zeker de snelle variant daarvan, de speed pedelec, zeer interessant zijn. Daarbij komt dat niet de hele route door fietsers gebruikt dient de worden, meent de woordvoerder, want er wonen ook mensen halverwege de route. Onder hen is wel degelijk behoefte aan een snelle fietsverbinding.

Vorig artikelMan gewond na val van vuilniswagen
Volgend artikel30 Seconds-liefhebbers opgelet: eerste open kampioenschap in Tilburg