High five voor alle opschoonbrigades!

NEDERWEERT – De Landelijke Opschoondag is achter de rug: een dikke ‘high five’ voor alle verenigingen die mee hebben gedaan! Gewapend met afvalknijpers, vuilniszakken en handschoenen was geen blikje, plastic flesje, sigarettenpeuk of snoeppapiertje meer veilig. Mede dankzij alle fanatieke afvalhelden is de Afvalbingo een groot succes geworden!

Maar liefst 150 vrijwilligers van verschillende verenigingen en stichtingen in Nederweert lieten er geen gras over groeien. Ze zamelden op 24 maart, en de dagen ervoor, vele zakken zwerfafval in. Dat is een geweldig resultaat!

Basisschool De Zonnehof ging op pad om de straten van Leveroy schoon te maken. In Ospeldijk gingen enkele dorpsraadleden aan de slag met het opruimen van zwerfafval. Nederweert Anders pakte samen met een vertegenwoordiging van de jagersvereniging de omgeving rond de kanalenviersprong aan. En tien cliënten van PSW prikten het zwerfvuil weg in de omgeving van de Randweg West.

Winnaar van Afvalbingo
Alle fanatieke opschoonbrigades werden uitgedaagd om de competitie aan te gaan en zijn nu in de race om de fantastische hoofdprijs te winnen: een barbecuefeest ter waarde van € 500,-! Iedere afvalzak kreeg een code; alle zakken samen vormen een unieke bingocode waarmee de deelnemende groepen kans maken op de barbecue! In de week van 2 april maakt wethouder Theo Coumans de winnaar bekend.

De leerlingen van De Zonnehof hebben erg goed hun best gedaan met opruimen. Super!

Bedankt!
We willen in ieder geval alle afvalhelden hartelijk bedanken voor hun inzet. We hopen dat hun bijdrage en enthousiasme nog meer inwoners aanzet om volgend jaar deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag en de Afvalbingo.

Via nederweert.nl

Vorig artikelJeugd verbindt Hi-j in d’Indj!
Volgend artikel27 maart 1927: Muziek en komedie