VVD Nederweert over het Lambertushof

NEDERWEERT – Als VVD Nederweert zien wij in Nederweert behoorlijk wat ophef over supermarkten. Dat is begrijpelijk, supermarkten zijn namelijk enorm van belang. Ze dienen niet alleen als plek waar iedereen zijn/haar boodschappen kan doen, maar ook als trekker van bezoekers naar ons mooie centrum. Via dit bericht willen wij als VVD Nederweert de inwoners van Nederweert op een eerlijke manier inlichten over de toekomst van ons winkelcentrum en onze visie hierop.

Om te beginnen moet er helaas geconstateerd worden dat niet alle supermarktlocaties in Nederweert toekomstbestendig zijn en in de moderne behoeften van klanten kunnen voorzien. Dit terwijl in onze directe buurgemeenten er wel modernisering van supermarktlocaties heeft plaatsgevonden en zij daardoor wel in moderne behoeften kunnen voorzien. Denk hierbij niet alleen aan een moderne winkel maar ook aan ruim winkeloppervlak met royale koffiehoekjes/zithoeken en brede parkeerplaatsen.

Ondernemers in Nederweert willen natuurlijk ook mee in deze modernisering; alleen dit blijkt op de huidige locaties niet altijd mogelijk. Een schoolvoorbeeld hiervan is de supermarktlocatie aan de Lambertushof. Een winkel met trekkracht als Jan Linders is namelijk van groot belang voor de bezoekersaantallen van overige lokale winkels aan Lambertushof.  

Over het moderniseren en de toekomstbestendigheid van deze winkel is al tien jaar gesteggeld tussen de toenmalige pandeigenaar en Jan Linders als huurder. Als gemeente is er volop meegedacht en ook meegewerkt om tot een oplossing te komen voor de toekomstbestendigheid van de supermarktlocatie op Lambertushof. Maar helaas moet geconcludeerd worden dat een levensvatbare supermarkt op Lambertushof niet mogelijk is.

Als VVD Nederweert hebben wij daarom meegedacht aan een oplossing voor hoe er wél een toekomstbestendige supermarktlocatie in Nederweert tot stand kan worden gebracht. Locatie oude sporthal kwam daarbij naar voren als beste bestemming. Hier is het mogelijk, door het huidige gebouw (oude sporthal) af te breken, een nieuwe toekomstbestendige supermarkt te creëren die aan de moderne vraag van klanten voldoet. Deze locatie biedt verder ruimte voor 29 woningen en 100 nieuwe parkeerplaatsen. Door daarnaast te zorgen voor goede verbindingen met de rest van het centrum kunnen ook andere lokale ondernemers optimaal profiteren van de trekkracht van deze supermarkt en zal heel Nederweert er beter van worden.

Als VVD Nederweert merken wij echter dat er door een partij een populistisch verhaal wordt afgestoken dat zij zullen zorgen voor het behoud van een supermarkt aan de Lambertushof. Dit is gewoonweg niet realistisch. Er is geen énkele ondernemer te vinden die nog een supermarkt wil exploiteren in het huidige pand van Jan Linders. Als er dus meegegaan wordt in het verhaal van deze partij wordt Nederweert getrakteerd op een toename aan leegstaande vierkante meters en wordt het er beslist niet beter op in ons mooie dorp.

Als VVD hebben wij daarom heel goed geluisterd naar de ondernemers en inwoners van Nederweert en iedereen is er van overtuigd dat het winkelcentrum op Lambertushof behouden moet blijven. We zullen ons er dan ook voor inzetten dat er een winkel met trekkende kracht in het pand van de huidige Jan Linders zal komen en dat de schep zo snel mogelijk in de grond gaat bij de oude sporthal om een toekomstbestendige supermarktlocatie te realiseren, want alleen daar wordt Nederweert beter van!

Vorig artikelGeen parkachtige oversteek tussen het Outlet en Roermondse binnenstad
Volgend artikelNederweert Anders houdt gewapend met prikstokken en vuilniszakken opruimactie