Super weekend voor Tensor Turners in Winterswijk

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart vonden de kwartfinales en kwalificatiewedstrijden plaats voor het NK Turnen. Deze wedstrijden werden gehouden in Sport- en Turnhal in Winterswijk. Voor Tensor Turnen Weert mochten de voor de jongens uit de 2e en 3e divisie hun opwachting maken. Brons tijdens de kwartfinale NK Op zaterdag mochten de 2e divisie instappers Amin van Veldhoven en Wouter van den Brandt al vroeg in de ochtend aantreden in het verre Winterswijk. Ondanks dat de wekker vroeg afging en de autorit lang was bruisten deze mannen van positieve energie. Amin was verrassend alsnog geplaatst voor deze kwartfinale dus voor hem was dit nu al een cadeautje. Wouter had zijn pijlen gericht op een ticket voor de halve finale. De spits werd afgebeten op voltige en de heren lieten allebei een prachtig en dus geslaagde oefening zien. Deze lijn werd doorgetrokken op de volgende toestellen en voor ze het beseften waren ze al over de helft van de wedstrijd. Amin deed zijn ding en turnde geconcentreerd zijn oefeningen. Wouter verblufte de jury met een hele mooie oefening op brug en op rekstok. Hierop scoorde hij respectievelijk het tweede hoogste en hoogste punt van de dag. Amin was weer een ervaring rijker en heeft toch maar mooi de kwartfinale geturnd, Chappeau! Uiteindelijk werd Wouter bij de prijsuitreiking beloond voor zijn mooie oefeningen met een derde plaats. Deze bronzen plak was voor hem en hij is door naar de halve finale op 21 april in Kampen. Beide mannen mogen super trots zijn. Ticket voor toestelfinale NK Op zaterdagmiddag waren Jonah Franzen en Coen Gielen aan de beurt en mochten zij hun tweede kwalificatiewedstrijd turnen. Coen en Jonah komen uit in de categorie jeugd 2e divisie, waar ze drie kwalificatiewedstrijden mogen turnen. Op basis van het beste resultaat in een van deze wedstrijden verdienen de turners een plaatsje in de landelijke meerkamp- of toestelfinale. De mannen begonnen hun wedstrijd op brug. Jonah mocht het spits afbijten en zette een hele strakke oefening neer met een hoge score. Later bleek dat niemand deze score kon evenaren. Hij was de beste van de dag op brug en heeft daarmee een ticket naar de toestelfinale op 3 juni in Hoofddorp verdiend. Vervolgens werden er op rekstok door beide mannen mooie oefeningen geturnd. Coen verbeterde zijn score t.o.v. de vorige wedstrijd, Jonah had als doel om zijn dubbelsalto afsprong deze keer wel goed te laten landen en dat is gelukt. Op vloer waren de mannen heel goed aan elkaar gewaagd en scoorden ze beide precies hetzelfde punt. De rest van de wedstrijd werd goed uit-geturnd en de mannen mogen trots zijn op hun vooruitgang. Coen en Jonah werden respectievelijk 10e en 12e Plaatsing voor halve finale NK Bij de laatste wedstrijd op zaterdag was het de beurt aan Xander Koole (3e divisie junior 2) om ervoor te gaan en zo een plaatsje te bemachtigen in de volgende ronde. De voorbereiding voor deze wedstrijd was niet optimaal! Geveld door ziekte had Xander in de afgelopen twee weken maar één keer kunnen trainen Met de nodige spanning begon de wedstrijd voor Xander op brug. Hier liet hij een nette oefening zien waarmee hij hoger scoorde dan twee weken geleden. Op de volgende oefening de rekstok ging het in-turnen al niet helemaal lekker, was dit een voorbode? Tijdens zijn uitvoering was het een harde val waarmee hij iedereen even liet schrikken. Gelukkig kon hij zichzelf herpakken en turnde zijn oefening uit. De val liet Xander behoorlijk zakken in het deelnemersveld. Om door te stromen naar de halve finale moest hij bij de beste 24 eindigen. Dit zou na deze val een hele opgave worden! Op vloer en voltige werd vervolgens stabiel geturnd en verdere “schade” beperkt gehouden. Bij de ringoefening kwam hij helaas wat kracht te kort om zijn handstand te halen maar de rest van zijn oefening lukte heel goed. Voor het laatste toestel sprong hij had gekozen om een makkelijkere variant uit te voeren. Deze voerde hij dan ook perfect uit. Toe volgde er enkele spannende minuten. Uiteindelijk bleek het genoeg te zijn, Xander is geplaatst en door naar de halve finale op 21 april in Kampen. Huizenhoge sprong gesickt! Op zondag 25 maart mocht 3e divisie pupil Sef Jungheim aantreden voor zijn wedstrijd. Goed voorbereid maar met een hoop zenuwen kwam hij de zaal binnen. Zenuwachtig, vooral omdat hij op brug moest beginnen en dat toestel loopt de laatste weken niet zo lekker… Wat van tevoren de vrees was gebeurde echt, het ging mis. De handstanden lukten niet en de afsprong ook al niet. Gelukkig werd de oefening niet te streng beoordeeld waardoor Sef nog uitzicht had om door te gaan naar de volgende ronde. Voorwaarde was wel dat dan alles, maar ook echt alles moest lukken. Met die missie ging Sef aan de slag. Alle toestellen werden een voor een afgewerkt en Sef behaalde de ene na de andere superscore. Na 5 toestellen hoefde nog alleen nog maar sprong gedaan te worden. Hoewel hij de halve schroef nog niet zo vaak geoefend had werd met de trainer besloten deze halve schroef erbij te doen, alles of niets! Tijdens het in-turnen was hij nog wat wiebelig maar toen Sef de wedstrijdsprong maakte ging hij huizenhoog en stickte (met beide voeten blijven staan waar geland wordt) hij prachtig. Hij haalde de op een na hoogste score van iedereen. Uiteindelijk behaalde hij in deze wedstrijd een mooie 7e plaats, haalde hij een nieuw persoonlijk record, versloeg hij al zijn Limburgse concurrenten en sluit hij aan bij de top binnen zijn niveau. Al met al een geweldig resultaat voor Sef, hij is door naar de halve finale op 21 april in Kampen. Zeer grote kans op toestelfinale Vloer. Als laatste turner van Tensor was het op zondagmiddag de beurt aan Kaj Peek (2e divisie jeugd) voor zijn eerste kwalificatiewedstrijd. Rik Kneepkens zou eigenlijk ook meedoen, maar hij was helaas nog niet hersteld van een flinke griep. Zenuwen gierden rondom Kaj, de spanning was te snijden. Hij had wel al tijdens de trainingen wat testwedstrijdjes geoefend maar vandaag was het de eerste kwalificatiewedstrijd in de keuzeoefenstof. Ook het systeem dat hij drie plaatsingswedstrijden heeft om de finale te halen is nieuw voor hem. Bij zijn eerste toestel op vloer moest hij ook nog als eerste starten! Onbevangen turnde Kaj spontaan een prachtige oefening met een hele mooie score. Uiteindelijk bleek dit de hoogste score van iedereen te zijn. Zeer grote kans dat hij hiermee de toestelfinale in Hoofddorp mag turnen. Daarna zijn alle oefeningen netjes geturnd. Kaj deed overal hard zijn best maar verspeelde op voltige en rek kostbare punten door de oefeningen niet geheel correct te turnen, hierdoor kreeg hij kostbare punten aftrek. Daarnaast werd duidelijk dat sommige oefeningen nog net niet helemaal af waren waardoor er nog wat punten bleven liggen. Mooi was dat Kaj op sprong nog wel de 3e hoogste score behaalde. Uiteindelijk een 11e plaats voor Kaj in deze kwalificatiewedstrijd. Over twee weken is de volgende plaatsingswedstrijd in Volendam. Kaj gaat er hard aan werken om de laatste stukjes van de oefeningen compleet te hebben zodat uitzicht op een finaleplaats tot de mogelijkheden behoort. Al met al een super weekend voor de mannen van Tensor. Iedereen kan tevreden terugkijken op de wedstrijden en resultaten. Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelWedstrijdverslagen Dames 2 en E2 Jeugd MEOS
Volgend artikel26 maart 1947: Vrij als een vogel