Dronken bestuurster auto weigerde blaastest

WEERT – Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat er een auto half in de sloot stond op de Vosseweg in Weert. Ter plaatse troffen de agenten bij de auto een vrouw aan waarvan ze het vermoeden hadden dat ze flink onder invloed van alcohol was.

Deze vrouw weigerde mee te werken aan de blaastest en moest mee naar het bureau voor verder onderzoek. Ze ging niet zomaar mee en verzette zich bij de aanhouding. Aan het bureau slingerden ze beledigingen naar de agenten toe toe en probeerde ze een van hen te schoppen.

Na een ademanalyse bleek dat ze 1075 µg/l alcohol in haar adem had, bijna 5 keer de toegestane hoeveelheid als ze een rijbewijs had gehad. Haar rijbewijs bleek echter al eerder te zijn ingevorderd vanwege rijden onder invloed. Haar auto is dit keer in beslag genomen en zal mogelijk worden vernietigd. Ze mag zich binnenkort bij de rechter gaan verantwoorden.

Via politie Weert-Nederweert

Vorig artikelDames 1 van Meos zijn kampioen
Volgend artikelWedstrijdverslagen Dames 2 en E2 Jeugd MEOS