Kadra eist enige raadszetel op en lijsttrekker Van Mierlo verlaat PvdA

WEERT – De onenigheid binnen de Partij van de Arbeid in Weert die is ontstaan na de tegenvallende verkiezingsuitslag, heeft geleid tot het vertrek van lijsttrekker Ad van Mierlo. De enige raadszetel gaat naar de nummer drie op de kieslijst Fanida Kadra.

Ad van Mierlo kreeg 219 stemmen, Fanida Kadra 254. Voor een voorkeurszetel in Weert zijn 185 stemmen nodig. Kadra kreeg dus genoeg stemmen om de enige zetel van de PvdA in de gemeenteraad van Weert op te eisen. Van Mierlo laat tegenover Dagblad de Limburger weten dat hij dat accepteert: “De meeste gelden. Ik accepteer dat Fanida Kadra deze zetel krijgt.”

Maat is vol voor Van Mierlo
Hoewel hij de toekenning van de zetel aan Kadra erkent, is voor Van Mierlo de maat vol. “Er is binnen de PvdA de laatste jaren een aantal dingen voorgevallen waar ik het niet mee eens ben. Zoals het feit dat Kadra het bestuur pas zo laat inlichtte over het etentje dat ze had met burgemeester Heijmans toen ze in de commissie voor zijn herbenoeming zat. Dat had ze eerder moeten zeggen. Dan hadden we iemand anders kunnen afvaardigen in die commissie.”

Kadra heeft geen spijt van het etentje. Met de kennis van nu zou ze het weer doen. “Het verhaal is totaal uit zijn verband gerukt. Bovendien heb ik daar naar mijn mening niets verkeerd mee gedaan. De burgemeester spreek ik wel vaker. En in welke vorm dat is, op zijn kantoor is of tijdens een etentje, is niet relevant.” Of het verhaal over het etentje invloed heeft gehad op de hoeveelheid stemmen die ze kreeg, weet ze niet.

Uit bestuur gestapt
Van Mierlo stapt uit het bestuur van de PvdA. Hij was aangesteld om een andere doelgroep aan te spreken. Hij geeft aan niet in die missie te zijn geslaagd. “Dat is ook de reden om uit het bestuur te stappen.”

Vorig artikelPlatenstudio Johnny Hoes in film ‘Billy’ van Theo Maassen
Volgend artikel647 kinderen die opgroeien in armoede geholpen door Leergeld Weert