94% van Weertenaren wil landelijke intocht Sinterklaas naar Weert halen

WEERT – Gisteravond vertelde wethouder Geert Gabriëls in de RTL4 Late Night talkshow aan Humberto Tan dat het college van B&W aanstaande dinsdag een besluit neemt of Weert zich beschikbaar wil stellen voor de landelijke intocht.

Dit naar aanleiding van een noodkreet van de publieke omroep: geen enkele gemeente meldde zich voor landelijke intocht sint. Gemeenten staan niet langer in de rij om de intocht van Sinterklaas te organiseren. De NTR heeft een brandbrief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters geschreven om burgemeesters over te halen om de organisatie op zich te nemen. “Natuurlijk willen wij niet dat er op deze manier een einde zou komen aan deze 66-jarige nationale televisietraditie.”

Een poll op onze Facebookpagina geeft momenteel aan dat 94% de landelijke intocht van Sinterklaas wel ziet zitten. Inmiddels hebben ruim 1.500 mensen gestemd.

BRONRTL Nieuws
Vorig artikel23 maart 1633: Schoenmakersgilde
Volgend artikelPlatenstudio Johnny Hoes in film ‘Billy’ van Theo Maassen