647 kinderen die opgroeien in armoede geholpen door Leergeld Weert

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

WEERT/NEDERWEERT/LEUDAL – De stichting Leergeld Weert e.o. heeft in 2017 liefst 647 verschillende kinderen uit Weert, Nederweert en Cranendonk geholpen die opgroeien in armoede. De hulp bestond uit het betalen van contributies van (sport)verenigingen, zwemlessen, binnen- en buitenschoolse activiteiten en het beschikbaar stellen van fietsen en computers.

De kosten van deze hulpverlening waren in 2017 ruim 151 duizend euro. Deze gelden zijn afkomstig van sponsoren, de drie gemeenten, de provincie Limburg en het rijk. Hieruit blijkt dat de aandacht voor armoede gelukkig erg groot is.

Meer kinderen geholpen
Leergeld heeft in 2017 maar liefst 20% meer kinderen kunnen helpen dan in 2016. De uitgaven voor hulpverlening stegen met liefst 48% ten opzichte van het jaar ervoor. Leergeld werkt hierbij nauw samen met andere organisaties zoals JeugdSportFonds, JeugdCultuurFonds, Jarige Job en Kinderhulp om zoveel mogelijk kinderen in onze regio een goede start te kunnen geven.

Ook in 2018 verwacht Leergeld Weert e.o. in alle drie de gemeenten wederom een toename van het aantal kinderen dat geholpen wordt. Helaas groeien er nog teveel kinderen op in armoede die niet worden bereikt. Leergeld hoopt dan ook dat steeds meer ouders gewezen worden op de mogelijkheden die Leergeld biedt om hun kinderen te laten deelnemen aan de samenleving.

Vrijwilligersorganisatie
Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Hierdoor zijn de overheadkosten nog geen 3%. Meer informatie kunt u lezen op www.leergeld.nl/weert. Hier is ook het Jaarverslag 2017 in de vorm van een factsheet en voorzien van praktijkvoorbeelden te lezen. Via de website kunnen ouders ook aanvragen doen voor hulp.

Vorig artikelKadra eist enige raadszetel op en lijsttrekker Van Mierlo verlaat PvdA
Volgend artikelA2 dit weekend deels afgesloten tussen Echt en Eindhoven