Tweedehandskleding van Rewear Store in een jaar tijd uitgegroeid tot een begrip

WEERT – Aankomend weekend is het precies een jaar geleden dat Rewear Store haar deuren opende in het Warenhuis, te Beekstraat 54 in Weert. Het concept van Rewear is het verkopen van tweedehands dameskleding. De collectie bijzondere, stoere, vrouwelijke en moderne kleding wisselt constant. De dagelijkse inbreng is te danken aan de vele vrouwen die hun kasten opruimen en hun kleding een nieuw leven willen bieden.

Met het eenjarig bestaan wil Rewear vieren dat tweedehandskleding kopen ook in Weert een steeds groter begrip wordt en dat dit de duurzaamheid in Weert ten goede komt.

Tweedehandskleding is duurzaam
Dient kleding nog als een basisbehoefte? Tenslotte beschermt het ons en houdt het ons warm. Of is kleding tegenwoordig meer een behoefte naar erkenning en zelfontplooiing? Er zijn steeds meer grote modeketens die op deze laatste behoefte in lijken te spelen. Waar je voor een appel en een ei een nieuwe outfit kunt scoren. Al snel wordt de outfit weer weggelegd, of erger weggegooid.

Het produceren van kleding levert grote schade aan het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat er voor het produceren van één spijkerbroek meer dan 7.000 liter water nodig is. Daarentegen worden er vier miljard mensen geconfronteerd aan watertekort. Denk hierbij niet alleen aan drinkwater, maar vooral ook aan de landbouw. Door de waterschaarste komt de productie van voedsel in gevaar. Daarnaast worden er gifstoffen gebruikt, die schade veroorzaken voor arbeiders. Er zijn rivieren die verkleuren door de hoeveelheid verf en chloor die gebruikt wordt. Tot slot moet de kleding nog vervoerd worden naar Nederland, waardoor veel CO2 gassen uitgestoten worden.

Duurzaam
Door tweedehandskleding te kopen, zorg je er dus voor dat kleding langer meegaat en ben je duurzaam bezig! Mocht je de kleding niet naar een tweedehands kledingwinkel willen brengen, of voldoet het niet aan de gestelde eisen voor de inbreng, gooi het dan niet weg en zorg dat dit bij een goed doel terecht komt, of maak er iemand anders blij mee. Het leger des Heils heeft ruim 2000 kledinginzamelpunten in Nederland. Via de link https://www.reshare.nl/Map kun je kijken welk inzamelpunt bij jou in de buurt ligt.

Vorig artikelHennepkwekerij in Ospeldijk
Volgend artikelCDA krijgt restzetel en Partij voor Weert blijft achter met lege handen