Nieuwe inrichtingsschets Park Leudal-Oost met o.a. wielerbaan en MTB

LEUDAL – Een wielerbaan, mountainbike én cyclocross óp Park Leudal-Oost, de eerste Open Club van Limburg. Een schets van de inrichting laat zien dat de combinatie met de bestaande grootgebruikers uit o.a. voetbal, tennis, paardensport en te renoveren sporthal tot verrassende verbindingen en creatief ruimtegebruik leidt op het tien hectare grote park in Neer. De eerste geluiden van de diverse buitenterreingebruikers, de gemeente Leudal en de Provincie Limburg zijn enthousiast.

 “Als het meezit, heeft Park Leudal-Oost, vanaf tweede helft 2019 (fasegewijs) naast een gerenoveerde sporthal ook een wielrenbaan en mountainbike-parcours”, aldus John van Haeff (lid commissie gebouw en infra, Park Leudal-Oost). “Vanuit de Open Club-gedachte werken diverse vrijwilligers al vanaf 2012 aan een toekomstbestendig multifunctioneel, bovenlokaal park voor inwoners uit de nabije omgeving. Een plek waar sport, bewegen, onderwijs, zorg en cultuur elkaar ontmoeten. “Een plek waar nu ook een veilige wieleromgeving gecreëerd kan worden met verlichte wielerbanen voor mountainbikers, cyclocrossers en wielrenners. Zowel voor recreatief als professioneel wedstrijd niveau”, aldus John. “Park Leudal-Oost is inmiddels een plek waar momenteel 37 samenwerkingspartners samen werken aan hun toekomst,” vertelt Patrick Geraedts (nieuwe voorzitter Park Leudal-Oost).

Tijdens de inloopavond over de schets dinsdag 20 maart was er een overweldigende opkomst! De tekeningen hebben een krachtige indruk gemaakt. “We hebben vele positieve, enthousiaste reacties en mooie suggesties mogen ontvangen!”aldus John. “Die verzamelen we en verwerken we, waar mogelijk, in een definitief ontwerp. Maar voordat we deze stap maken, moeten we eerst het financieel gedeelte afronden. De raad moet nog eenmaal de financiering van de veilige wieleromgeving goedkeuren. Parallel daaraan werken we de renovatie van de sporthal nader uit.”

Kijk voor meer informatie over de schets en meer nieuws op www.parkleudaloost.nl

Bron schets: Kragten.

Vorig artikelOpheffingsuitverkoop kunstwerkplaatsen Esser-Werz
Volgend artikelNieuw: Ledûb Volleybal Festival