Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen Weert

Alle stemmen zijn geteld. Vrijdag volgt de definitieve uitslag. Weert Lokaal is de grote winnaar. CDA en VVD verliezen beide 1 zetel. SP verliest 2 zetels. PvdA verliest 1 zetel. Verder winnen de lokale partijen. DUS krijgt 3 zetels. Partij voor Weert 1.

Twee partijen hebben hetzelfde gemiddelde voor de restzetel. Dat zijn CDA en Partij voor Weert (PvW). Nu is die restzetel aan PvW toegekend, omdat de partij de hele avond op 1 zetel heeft gestaan. Maar het zou kunnen dat deze ook bij CDA terecht komt. Dat wordt vrijdag pas bekend gemaakt. Dan volgt de definitieve uitslag.

Dat levert de volgende tussenstand op.

2014 2018
Weert Lokaal 8 12
CDA 6 5
VVD 5 4
SP 4 2
PvdA 3 1
D66 3 1
DUS 3
Juist495 0
Partij voor Weert  – 1

 

Vorig artikelUitslag exitpoll: Weert Lokaal wint de verkiezingen ruimschoots
Volgend artikel22 maart 1975: 40 jaar huisarts