Tensor Turners tevreden met resultaten plaatsingswedstrijd 4e divisie.

Op zaterdag 17 maart vond de tweede plaatsingswedstrijd plaats voor de 4e divisie. Het uiteindelijke doel is om een plaats te behalen in de landelijke finale van het NK Allround Turnen Heren. De wedstrijden waren in Turnhal Kempen Campus in Veldhoven. Stabiele instappers In wedstrijd 1 was het de beurt aan de instappers Bas de Leuw, Luuk van Seggelen, Mike Boogers, Rens van Wijk en Simon Haanen. In het begin zat de spanning er goed in. Eenmaal met de wedstrijd gestart ging het, ondanks een paar kleine foutjes, lekker met de oefeningen. De heren hebben allemaal een stabiele wedstrijd geturnd. Op het einde waren de scores als volgt Simon werd 12e, Bas 16e, Rens 28e, Luuk 29e en Mike 30e. De heren mogen allemaal heel tevreden en trots zijn over de resultaten en de wedstrijd. Hoge scores De tweede wedstrijd van de dag was voor de jongens in de categorie pupil, Nordin van Mierlo, Stan van Dijk, Ruben van Cranenbroek en Leonard Buchnitzki. Ook zij mochten gaan strijden voor een plaats in de landelijke finale. De wedstrijd verliep bijna geheel vlekkeloos en leverde Ruben van Cranenbroek het op een na hoogste punt op ringen op. Leonard Buchnitzki kwam met de afsprong op ringen met zijn handen aan de mat, waardoor hij helaas de hoogste score op dit toestel miste. Hij scoorde wel op rekstok het hoogste punt. Ook Nordin van Mierlo en Stan van Dijk hebben de wedstrijd netjes afgerond en hadden beiden een hogere totaalscore ten opzichte van de vorige wedstrijd. In drie weken tijd hebben ze zichzelf sterk verbeterd. Ruben van Cranenbroek mocht uiteindelijk de bronzen medaille in ontvangst nemen. Leonard Buchnitzki volgde hem op slechts 0,5 punt met een knappe vierde plaats. Nordin werd 15e en Stan 19e. Veel plezier tijdens de wedstrijd De laatste en derde wedstrijd van de zaterdag was voor de mannen in de categorie jeugd, Freek Driessen, Jort Jacobs, Max Yang en Stan Gielen mochten acte de préséance geven. Senior Almar Baudoin mocht ook in deze derde wedstrijd starten. De wedstrijd begon op het spannende en moeilijke voltige waarbij alle jongens een goede start maakten. Ondanks dat de tegenstand sterk was hebben de jongens uitstekend gepresteerd. Ook Almar behaald met een prachtige score de derde plaats, brons voor Almar. De jeugd heren haalden allemaal het onderste uit de kan met als resultaat prachtige en sterk geturnde oefeningen. Stan werd 8e, Freek 12e, Jort 15 en Max 16e. De jongens hadden naast prestatiedrang ook enorm veel plezier tijdens de wedstrijd. Iedereen heeft goed geturnd en laten zien wat hij waard was. Veel hoge scores en persoonlijke resultaten maakte het dat iedereen tevreden terug kan kijken op de resultaten. Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelVicepremier Hugo de Jonge bezoekt Weert
Volgend artikel20 maart 1797: De Latijnse school