18 maart 1958: Succes op de beurs

ALTO heftruck - GAW Beeldbank L570

De Jaarbeurs van 1958 begint op 18 maart van dat jaar. De tentoonstellingsgebouwen in Utrecht vormen voor de zeventigste keer het decor van presentaties van nieuwe producten door een veelheid aan bedrijven.

Het Weerter bedrijf Van Halberg NV staat er ook. Het bedrijf aan de Laarderweg telt circa veertig medewerkers en maakt de ALTO-heftrucks. Dit mechanisch hulpmiddel wordt vooral voor het heffen van goederen in magazijnen en opslagruimten gebruikt.

Het succes van het bedrijf is voor de redactie van het Kanton Weert aanleiding een uitgebreid verslag over de fabriek te maken. Vol enthousiasme wordt bericht over de producten van het bedrijf die lasten van tweehonderd kilo tot twee ton kunnen heffen.
De directie van Van Halberg NV wenst uitsluitend kwaliteitsproducten af te leveren’. Maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om er een goed geoutilleerde ‘service-dienst’ op na te houden.

Het artikel in het Kanton Weert zou in een reclamefolder niet misstaan. Wellicht dat Van Halberg extra in het zonnetje wordt gezet, omdat het bedrijf regelmatig de nodige advertentieruimte koopt.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelGroot Feestweekend in Ospel
Volgend artikelPeter Korten ontvangt Horne penning van de gemeente Weert