Het Europees Schutterstreffen krijgt een eigen camping!

LEUDAL – In Roggel komt tijdens het EST 2018 tijdelijk een camping! Voetbalvereniging SV Roggel, tennisvereniging TV Wimbledonck en Handboogvereniging Roos in Bloei namen samen het initiatief voor deze camping.

Tijdens het Europees Schutterstreffen zijn in de hele regio nauwelijks nog overnachtingsplaatsen te boeken. Het is in augustus immers nog vakantie én het EST 2018 verwacht zo’n 600 deelnemende schutterijen. Zeker voor de buitenlandse schutterijen is deze tijdelijke camping daarom een welkome aanvulling op de schaarse verblijfsmogelijkheden.

De drie Roggelse sportverenigingen gebruiken hun eigen accommodaties voor ‘camping de Mössehook’. Op de voetbalvelden komt een kampeerterrein voor tenten. Caravans en campers kunnen terecht op een asfaltveld. Zij kunnen hier gebruik maken van 6A/1320 W stroomvoorzieningen. De sanitaire voorzieningen van de sportaccommodaties zijn beschikbaar voor de kampeerders. De schutters kunnen hun dag met een gevulde maag beginnen. Elke ochtend tussen 7:00 en 10:00 uur verzorgen de verenigingen een ontbijt in de kantine van de voetbalclub.

De camping ligt op loopafstand van het centrum van Roggel. Tijdens het EST 2018 rijdt er een betaalde pendelbus tussen de camping en het feestterrein in Neer.

Vorig artikelGemeentesecretaris Leudal in gesprek over naar beneden bijstellen salaris
Volgend artikelAanbieding actieplan ‘Door Inzicht aan de Slag!’ aan gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen