Einde Festeynder en Festeynderplein

NEDERWEERT -EIND – Na 42 jaar van Festeynder en 8 jaar van Festeynderplein komt aan beide evenementen in Nederweert-Eind een eind. Onvoldoende inkomsten en onvoldoende animo om Festeynder verder te vernieuwen leiden tot dit besluit.

De organisatie vindt dit zeer jammer en spreekt haar dank uit aan de vaak jarenlange trouwe sponsoren, de vele, vele vrijwilligers en bezoekers.

De afgelopen jaren liepen de inkomsten van beide evenementen terug. Vooral door minder bezoekers. Festeynderplein maakte gebruik van de faciliteiten die ook voor Festeynder werden ingezet. Festeynder had de afgelopen jaren met een aanpassing in de datum, toevoegen van nieuwe elementen (o.a. een groot hippieplein) en een volledig herziene optocht al verschillende nieuwe zaken geprobeerd. Dit heeft helaas niet tot voldoende bezoekers geleid en te weinig financiële vruchten afgeworpen. Tijdens diverse overleggen met de organisatie, alle verenigingen van Eind -die meehielpen in de organisatie en op die manier hun verenigingskas konden spekken- en de vrijwilligers is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is voor verdere verandering. En dat heeft ons tot dit besluit gedwongen, aldus de organisatie van Festeynder. Zonder de faciliteiten van Festeynder, valt het doek ook voor Festeynderplein.

Of Eind een nieuw dorpsevenement gaat organiseren, zal blijken. Voorlopig is dat naar verwachting niet in het formaat van Festeynder met vele bezoekers van binnen en ver buiten de regio.

“We kijken terug op fantastische gezellige sfeervolle jaren vol nostalgie, oude gebruiken, tradities en muziek”, aldus de organisatie.

Gelukkig houden een groot deel van de ambachten en tradities nog stand in het door Festeynder ontstane Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

www.festeynder.nl

www.festeynderplein.nl

Vorig artikelEerste Limburgse kievitsei voor derde keer op rij gevonden in Nederweert
Volgend artikel17 maart 1965: School te klein