Gemeentesecretaris Leudal in gesprek over naar beneden bijstellen salaris

LEUDAL – Interim-gemeentesecretaris Han Bekkers gaat met de gemeente Leudal in overleg om zijn salaris (18.500 bruto per maand, exclusief 70 euro onkostenvergoeding per dag) te verlagen. De gemeenteraad van Leudal nam een motie aan waarin gevraagd wordt een einde te maken aan de hoge beloning.

Dat schrijft Dagblad de Limburger. Tegenover de krant geeft Bekkers aan dat zijn honorarium een gangbaar tarief is voor het tijdelijk invullen van de functie van gemeentesecretaris, maar dat hij ook de bezwaren van de politiek snapt. “Ik ben ook zeker bereid naar mijn salaris te kijken.”

Nieuwe gemeentesecretaris
Bekkers is de vervanger van Diana Noppers, die is geschorst omdat ze verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek. De raad van Leudal wil zo snel mogelijk een nieuwe, vaste gemeentesecretaris. Bekkers begrijpt de wens van de gemeenteraad. Hij geeft aan dat het niet zijn bedoeling is om er langer te zitten dan noodzakelijk. “Maar de zaak is wel complex vanwege de situatie rondom de geschorste secretaris en de vraag hoelang die nog zal duren”, zegt hij tegenover de krant.

Vorig artikel16 maart 1679: Vak leren
Volgend artikelHet Europees Schutterstreffen krijgt een eigen camping!