Stand still beleid Geitenhouderijen aangenomen

Jan van Nierop

NEDERWEERT – In Nederweert is tijdens de raadsvergadering het door Jan van Nierop (PvdA) ingediende initiatiefvoorstel de basis geweest voor een besluit van de gemeenteraad en aangenomen: Stand still beleid t.a.v. geitenhouderijen. Voor de vergadering is door omwonenden van de Gerrisstraat (waar een geitenhouderij zou komen) een petitie aangeboden.

De Limburgse gemeente Nederweert is daarmee de eerste gemeente in de provincie Limburg die een dergelijk Stand still beleid heeft ingevoerd. De provincies Noord Brabant en Gelderland hebben dat al langer. Dit is allemaal in afwachting van nader onderzoek over de gezondheidsrisico’s van de geitenhouderij.

Het voorstel is unaniem aangenomen nadat ook JAN en het CDA het voorstel van het college aangevuld hebben om te zorgen dat huidige ondernemers wel degelijk hun bedrijf kunnen optimaliseren en dat de vestiging op de Gerrisstraat niet alsnog door kan gaan.

 

Vorig artikel15 maart 1958: Eerste Fokpaardenmarkt
Volgend artikelVoormalig boerenvoorman Gérard Mertens is 100 jaar