SP-Kamerlid Sandra Beckerman bezoekt Weerter wijk Fatima

WEERT – De Weerter SP-afdeling organiseerde gisteren een huiskamerbijeenkomst in de Huiskamer van Fatima aan zet. SP-Kamerlid Sandra Beckerman was vanuit Groningen speciaal naar Weert afgereisd om in gesprek te gaan met bewoners van Fatima. En ook de hele top-10 van de kandidatelijst was aanwezig om met de bewoners in gesprek te gaan.

De bijeenkomst in Weert is een onderdeel van een reeks huiskamerbijeenkomsten door het hele land, waar SP’ers altijd te vinden zijn in de buurt. Voor de avond zijn de bewoners van Fatima uitgenodigd. Ook de SP-kandidaten hadden vrienden en familie uitgenodigd. De SP gaat ook de buurt in als er geen verkiezingen zijn. De afgelopen jaren steunde de partij bewoners van Boshoven bij het behoud van de fietsoversteek en stond de partij bewoners van Keent bij om de St. Josephstraat veilig te maken.

In haar inleiding gaf Sandra Beckerman aan vooral te luisteren naar bewoners om die informatie in haar werk als Kamerlid te gebruiken. Tijdens de avond ging het onder andere over wonen, werk en de positie van minima in Weert. De zorg was ook een belangrijk gespreksonderwerp. Ook SP wethouder Paul Sterk was bij de avond. De conclusie was vooral dat ondanks de landelijke bezuinigingen, de zorg in Weert goed geregeld is. Een buurtbewoner vertelde hoe het is om mantelzorger te zijn. Ook kwam verkeersveiligheid en parkeren in de wijk aan de orde. Met de bewoners is afgesproken na de verkiezingen dit samen op te pakken.

Vorig artikelDrie avonden Muziekgala op 20, 21 en 22 maart
Volgend artikelAfscheid van vertrouwde Moulin Blues tent